Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Únia ligových klubov urobila zmeny v 5. kole Fortuna ligy

Na snímke prezident ÚLK Dušan Tittel. Foto: TASR/Michal Svítok

Stalo sa tak na základe účinkovania FC Spartak Trnava a AS Trenčín v predkolách Európskej ligy UEFA a tiež na základe dohody klubov Spartak Myjava a FC ViOn Zlaté Moravce.

Bratislava 1. augusta (TASR) - Únia ligových klubov (ÚLK) ako riadiaci orgán najvyššej slovenskej futbalovej súťaže pristúpila k viacerým zmenám v rámci budúcotýždňového 5. kola Fortuna ligy. Stalo sa tak na základe účinkovania FC Spartak Trnava a AS Trenčín v predkolách Európskej ligy UEFA a tiež na základe dohody klubov Spartak Myjava a FC ViOn Zlaté Moravce.

"Tieto zmeny sa týkajú spomínaných štyroch mužstiev a ich súperov v 5. fortunaligovom kole. Konkrétne ide o stretnutie FC Spartak Trnava – FO ŽP Šport Podbrezová, ktoré sa z pôvodného termínu 9. augusta o 16.30 h prekladá na 10. augusta o 16.30 h. Ďalej sa jedná o duel MFK Ružomberok - AS Trenčín, ktorý bol pôvodne naplánovaný na 9. augusta o 18.30 h, no po schválení bol preložený na 10. augusta o 19.00 h. Ďalšia zmena sa týka zápasu Spartak Myjava - FC ViOn Zlaté Moravce, ktorý sa odohrá v obrátenom poradí a teda na ihrisku FC ViOn Zlaté Moravce v termíne 9. augusta o 19.30 h, pričom zápas 16. kola Fortuna ligy sa odohrá na ihrisku Spartaka Myjava 1. novembra o 17.00 h," vysvetlil v tlačovej správe výkonný riaditeľ Únie ligových klubov Michal Mertinyák.