Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

FORTUNALIGA: Kozák ml. videl v hre Slovana srdce, radil sa aj s otcom

Na snímke Ján Kozák ml. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Už v utorok čaká Slovan náročná odveta 2. predkola EL na horúcej pôde v kosovskej metropole Prištine.

Bratislava 28. júla (TASR) - Futbalový Slovan prechádza na začiatku sezóny ťažkým obdobím. Po nečakane expresnom vypadnutí v prvom predkole Ligy majstrov 2019/2020 sa Bratislavčania v strede týždňa riadne potrápili s málo známym kosovským tímom KF Feronikeli. V domácom zápase 2. predkola Európskej ligy UEFA dosiahli len najtesnejšiu výhru 2:1, čo je však horšie, za vlažný výkon ich vlastní fanúšikovia vypískali. Hráči si ich čiastočne udobrili o tri dni vďaka ligovému triumfu 3:0 nad Michalovcami, o ktorý sa gólmi postarali Myenty Abena, Erik Daniel a Moha.

Víťazstvo Slovana mohlo byť pokojne vyššie. Úradujúci majster napriek absencii najlepšieho strelca minulej sezóny Andraža Šporara na zápasovej súpiske, ale aj bez Kenana Bajriča, Nona a Aleksandara Čavriča v základnej jedenástke, dominoval vo všetkých herných činnostiach. Dočasný lodivod "belasých" Ján Kozák mladší vyzdvihol zlepšený výkon tímu a dúfa, že tento jav bude trvalý. "Hráči si uvedomili, že ich povinnosť bola vrátiť sa do starých koľají. Začali sme výborne, hneď z prvého rohu sme strelili gól. Potom sa nám hralo ľahšie, kvalita bola jednoznačne na našej strane. Vieme však, že nás čaká veľa práce, ale myslím si, že sme urobili malý krôčik a budeme sa zlepšovať. Od hráčov som videl väčšie nasadenie i srdce a dúfam, že to videli aj fanúšikovia. Škoda, že sme ďalšie pekné akcie nedotiahli do gólového konca. Boli tam aj nedostatky, ktoré si rozoberieme," poznamenal Kozák ml.

Pod jeho vedením má mužstvo bilanciu dvoch víťazstiev, v úspešných výsledkoch chce syn bývalého reprezentačného kormidelníka pokračovať. "Robím prácu, ktorá ma baví a užívam si to. Je to pre mňa česť, nemohol som si nechať ujsť takúto ponuku. Obrovsky som sa tešil na zápas s Michalovcami, ale aj na každý tréning a analýzu. Nejdem zo seba robiť zázračného trénera. V prvom rade som sa snažil, aby hráči ukázali srdce. Snáď to bolo na ich výkone vidieť. Samozrejme, že som sa radil aj s otcom. Bol by som hlupák, keby som nevyužil jeho skúsenosti. Dal mi nejaké myšlienky, na ktoré by som možno prišiel neskôr a urobil chyby, takto som im mohol predísť," uviedol Kozák ml.

Už v utorok čaká Slovan náročná odveta 2. predkola EL na horúcej pôde v kosovskej metropole Prištine. Hráči Feronikeli v Bratislave ukázali, že sa len tak ľahko nepoddajú a zabojujú o postup proti favoritovi. Slovanisti si ďalšie fiasko v podobe vypadnutia nepripúšťajú. "Niektorí hráči proti Michalovciam nezasiahli do zápasu, pretože sme už museli rozmýšľať aj nad utorkom. Nič sme však nepodcenili, snažili sme sa vybrať tých hráčov, ktorí boli stopercentne zdraví. Aj striedania boli ladené tak, aby si niektorí chlapci oddýchli, nahrával nám výsledok. Vieme, čo nás v Kosove čaká. Fanatickí fanúšikovia a domáci hráči, ktorí sú veľké srdciari. Verím, že sa dobre pripravíme," načrtol Kozák ml. V prípade postupu cez Feronikeli sa Slovan v 3. predkole EL stretne s neúspešným z konfrontácie 2. predkola Ligy majstrov medzi írskym Dundalkom a Karabachom Agdam z Azerbajdžanu.