Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

V pohronskom derby Bystrica otočila z 0:2 na 3:2, nováčik len s bodom

Na snímke hráči Podbrezovej, archívna snímka Foto: TASR/Dušan Hein

Banskú Bystricu o víťazstvo obral v 88. min zblízka futbalista Podbrezovej Minčič.

Banská Bystrica 24. október (TASR) - Pohronské derby divákov spočiatku nestrhlo, nazbieralo sa ich málo, občas len jemne zahučali a veľa možností na jasot, alebo obdivnú reakciu nemali. V 14. min sa však zrodila akcia, ktorá si zaslúžila potlesk. Splodila ju zbabraná štandardka v podobe rohového kopu Dukly, z rýchleho protiútoku vyviezol Nworah loptu na ľavé krídlo, Michal Pančík mu šprintom nabehol na pravú žrd a ideálne posadenú loptu nekopromisne usmeril za chrbát Budinského. Na lavičke Dukly prvýkrát prežíval domáce emócie nový tréner Štefan Rusnák a po polčase mal čo svojim v kabíne povedať. Jeho hráči sa utápali v nepresnostiach a aj keď prevzali po inkasovanom góle iniciatívu, v porovnaní so súperom pôsobili viac dezorganizovane ako ucelene. V 22. min zdiaľky síce Wojnar technickou strelou mieril nádejne, no Minčič pohotovo a hlavne zavčas do dráhy lopty nastavil hlavu a usmernil ju na roh. V útoku Dukly bol dosť aktívny Ľupták, aj on však dvakrát v zakončení zlyhal, v 32. min po sľubnom prieniku netrafil tam, kam mienil a v 35. min si jeho spoluhráči mohli vybrať, či nepresne strieľal, alebo prihrával. V samom polčasovom konci mohol prifarbiť skóre J. Pančík, v bezprostrednej blízkosti však namiesto presnej nahrávky napálil do brankára Budinského.

Po zmene strán vyškolil v 50. min obranu Dukly Juraj Pančík. Mladší brat Michala vykúzlil ukážkové sólo, prešiel cez obranu ako nôž maslom a aj keď v pohybe trochu rozhodený, usmernil loptu ponad vybehnutého Budinského. Dukla sa veľmi rýchlo vrátila do hry, v 52. min po rohu Dolného sa lopta v súboji Vajdu s Minčičom odrazila do siete a ak by Mazan onedlho lepšie trafil, radosť by bola dvojnásobná. Zápas sa však v nasledujúcich minútach úplne zvrtol. V 63. min Vajdov center šikovne stečoval do siete k pravej žrdi striedajúci Polievka, ktorý prišiel na ihrisko v 51. min. Hostia prežívali krízu a v 70. min ich za pasivitu takmer potrestal Adámik, ak by nemieril mimo. Ofenzívu Dukly o pár sekúnd neskôr zavŕšil v rovnakej minúte Vajda, v trme vrme pred bránkou, keď sa najrýchlejšie zorientoval a zacielil pod brvno. Zo stavu 0:2 otočili domáci na 3:2, no víťazstvo im napokon zobral v 88. min zblízka Minčič. V záverečných sekundách ešte Dukla po kanonáde, brvne Seyeho 'nožničkami' a žrdi de Vita mohla naplno zabodovať, no šťastie jej neprialo.

Dukla B. Bystrica - ŽP Šport Podbrezová 3:3 (0:1)

Góly:
52. vlastný Minčič, 63. Polievka, 70. Vajda - 14. M. Pančík, 50. J. Pančík, 88. Minčič. Rozhodca Jaška, ŽK: Adámik - Kochan, Podio, 1150 divákov.

Zostavy:

Dukla B. Bystrica: Budinský - Vajda, de Vito, Adámik, Savič - Peňaška, Ľupták, Wojnar (51. Polievka), Dolný - Mazan, Šovčík (79. Seye)

ŽP Šport Podbrezová: Maťašovský - Andrič (85. Karaš), Kupčík, Minčič, Snitka (76. Harvilko) - Kochan - J. Pančík (66. Gál Andrezly), Podio, M. Pančík - Vaščák, Nworah

Hlasy po zápase:

Štefan Rusnák: "Chceli sme zvíťaziť, tri body sme potrebovali, no hrali sme spočiatku ustráchano. Po obrovskej chybe sme inkasovali, v druhom polčase sme sa snažili naburcovať, opäť sme však nezastavili v sóle hráča a prehrávali sme o dva. Až potom akoby zhodili zo seba hráči ťarchu, bojovali, boli to infarktové momenty, mohli sme vyhrať, no stav sme neudržali, možno sme inkasovali aj z ofsajdu."

Jaroslav Kentoš, tréner Podbrezovej: "Videli sme infarktový zápas, pravé derby. Lepšie sme po peknej akcii a góle Miša Pančíka nemohli začať, po zmene strán sme ešte zvýšili skóre. Potom sme mali chvíľky na uterák, prehrávali sme súboje, súper lepšie behal a 25 minút sme sa trápili, výkon bol katastrofálny. Napriek tomu sme v závere vyrovnali a s bodom sme spokojní, pretože za nepriaznivého stavu už málokto veril, že remizujeme."

Patrik Vajda, autor gólu domácich: "Výsledok mrzí, mohli sme vyhrať. Bola to naša chyba, že sme od začiatku poriadne nebehali, napriek tomu sme zápas otočili, inkasovali sme v závere a v posledných sekundách sme dvakrát opečiatkovali žrď. Pocity sú rôzne, na jednej strane sa môžeme tešiť, na druhej smútiť, keď konečne sme mohli po dlhom čase doma vyhrať."

Michal Pančík, strelec jedného gólu Podbrezovej: "Uspokojili sme sa za stavu 2:0 pre nás, vzápätí sme inkasovali, potom znovu a padli sme na kolenách. Dlho sme vstávali a vydreli aspoň bod. Bol to zaujímavý zápas aj pre mňa, predsa len som na Štiavničkách desať rokov hrával, prostredie mi bolo dôverne známe, aj gól sa mi podarilo streliť."