Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Fortunaliga

Žilinčania vyhrali v Dunajskej Strede napriek dvom vylúčeniam

Na snímke vľavo brankár Miloš Volešák, vpravo obranca Ernest Olivier Mabouka (obaja Žilina) uprostred útočník Ákos Szarka (DAC) v zápase 30. kola futbalovej Fortuna ligy FK DAC 1904 Dunajská Streda - MŠK Žilina v Dunajskej Strede 15. mája 2015. Foto: TASR/Edmund Örzsik

O jediný gól stretnutia sa postaral 19-ročný záložník Lukáš Čmelík.

Dunajská Streda 15. mája (TASR) - Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v piatkovom zápase 30. kola Fortuna ligy nad Dunajskou Stredou 1:0. Na lídra súťaže AS Trenčín strácajú dva body, ten však má k dobru sobotňajší zápas s Myjavou.

DAC Dunajská Streda - MŠK Žilina 0:1 (0:0)
Gól: 56. Čmelík. Rozhodca: Hrčka, ŽK: Ljubičič, Szarka - Letič, ČK: 55. Letič po druhej ŽK, 81. Vavro za hrubý faul (obaja Žilina), 2585 divákov.
DAC: Polaček - Štepanovský, Kwin, M. Tóth, Szabó - Ljubičič (74. Krišto) - Ľupták, Sarr (81. Horváth), Straka, Brašeň (67. Sabler) - Szarka
MŠK: Volešák - Mabouka, Vavro, Škriniar, Letič - Pečovský - Káčer, Lupčo (46. Škvarka, 52. Hučko), Čmelík, Mihalík (81. Piaček) - Jelič


Domáci nastúpili v obrane značne oslabení o potrestaných Turňu a Michalíka. V útoku však pôsobili živým dojmom. V prvej polhodine vyslali na bránu Žiliny až sedem striel. Szarka už v 2. minúte minul len tesne a potom ho napodobnili aj Brašeň, Štepanovský a Sarrovu strelu v 26. minúte brankár Volešák zázračne chytil. Na opačnej strane bol Polaček takmer bez práce, hostia mali iba dva strelecké pokusy. Mihalík z ostrého uhla však trafil iba pravú tyč a Jelič v 34. minúte nebezpečne strieľal nad.

V druhom polčase sa hral vynikajúci futbal vo vysokom tempe. Žilina prišla v 55. minúte o vylúčeného Letiča, ale už o minútu napriek oslabeniu otvorila skóre. Káčer našiel kolmicou do šestnástky Čmelíka a ten strelou povedľa Polačeka strelil úvodný gól. Domáci hrali rozhárane, nepomohlo im ani vylúčenie druhého žilinského hráča Vavra. Recept na prekonanie Volešáka nenašli Szarka ani Straka a tak si hostia odviezli zo Žitného ostrova tri body, vďaka ktorým zostávajú v hre v o titul.

POVEDALI PO ZÁPASE
Tomislav Marič, tréner Dun. Stredy: "Počas celého zápasu sme dominovali. Hrali sme proti veľmi silnému súperovi. V druhom polčase po vylúčeniach sme mali využiť voľný priestor, ale nepodarilo sa nám to. Poučenie z tohto zápasu je, že proti silnému súperovi hráme komplikovane, hoci by sme mali hrať jednoducho."
Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina: "Bol to výborný zápas proti zdatnému súperovi, ktorý podal solídny výkon. Mentalita, charakter a túžba po víťazstve nadšich hráčov však priniesli výsledok vo forme víťazstva."