Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Putnocký a Lačný budú vo svojej kariére pokračovať v Poľsku

Na snímke brankár Matúš Putnocký Foto: TASR/Martin Baumann

Putnocký sa definitívne stal hráčom Ruchu Chorzów a útočníl Lačný bude hrať za Vroclav.

Chorzów 20. januára (TASR) - Slovenský brankár Matúš Putnocký sa definitívne stal hráčom Ruchu Chorzów. S účastníkom poľskej ligy podpísal kontrakt do 30. júna 2015 s opciou na ďalší rok.

"Som veľmi rád, že som prišiel do Ruchu. Je to pre mňa nová výzva. Od kolegov som počul, že poľská liga je dobrá, chcel som skúsiť šťastie v zahraničí. Konkurencia medzi brankármi je veľká a iba od trénerov záleží, či budem chytať," uviedol Putnocký pre klubový web.

Tridsaťročný gólman naposledy pôsobil v MFK Ružomberok. Odchovanec Bardejova obliekal v kariére aj dresy MFK Košice, Slovana Bratislava, či FC Nitra.

Lačný bude hrať za Vroclav

Slovenský futbalista Miloš Lačný bude vo svojej kariére pokračovať v Poľsku. S aktuálne druhým tímom tamojšej najvyššej súťaže Slaskom Vroclav podpísal zmluvu do konca prebiehajúcej sezóny s opciou na ďalšie dva roky. Informovala o tom oficiálna stránka poľského klubu.

Lačný naposledy pôsobil v kazašskom tíme Kajrat Almaty, po zranení a operácii kolena sa ale obe strany na jeseň minulého roka dohodli na predčasnom rozviazaní kontraktu. "Ďakujem klubu, že mi aj po ťažkom zranení umožnil prísť na skúšku. Som rád, že som bol schopný presvedčiť trénerov o svojich schopnostiach. Urobím všetko pre to, aby som im ich dôveru odplatil," uviedol Lačný pre webstránku Slasku.

Dvadsaťšesťročný útočník odštartoval kariéru v Ružomberku, neskôr obliekal dresy Sparty Praha, Slovana Bratislava, Dundee United i Nemanu Grodno. Slovensko reprezentoval v mládežníckych kategóriách. V Slasku bol na skúške od začiatku zimnej prípravy a tréner Tadeusz Pawlowski s ním vyjadril spokojnosť.

Slask po 19 odohratých kolách stráca na druhom mieste poľskej ligy na vedúcu Legiu Varšava tri body. V klube pôsobia aj ďalší slovenskí legionári Peter Grajciar a Róbert Pich.