Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

VIDEO: Nová trofej Esencia hry je už pripravená pre majstra z Trenčína

Hráči futbalového klubu AS Trenčín, vľavo brazílsky obranca Ramón Rodríguez da Silva (vľavo) a jeho krajan v útoku Jairo de Macedo da Silva oslavujú pred tréningom v priestoroch trenčianskeho štadióna zisk majstrovského titulu vo futbalovej Fortuna lige 2014/2015 vo štvrtok 21. mája 2015. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

S originálom budú môcť Trenčania spontánne oslavovať už v predstihu historický titul a neskôr do klubovej vitríny dostanú repliku trofeje.

Bratislava 21. mája (TASR) - Futbalisti AS Trenčín si ako prví budú môcť už po sobotňajšom zápase 32. kola s MŠK Žilina poťažkať novú trofej určenú pre víťaza Fortuna ligy 2014/2015. Pohár s názvom Esencia hry vybrali fanúšikovia prostredníctvom hlasovania na internete spomedzi piatich návrhov, pričom okrem víťaznej trofeje sa o ich priazeň uchádzali aj "Góóól", "Tvár víťazstva", "Stopy majstrov" a "Cesty šampiónov".



Autorom 60 cm vysokej trofeje Esencia hry vyrobenej z lešteného hliníka je dizajnér Michal Žák. Vyrábala sa na Akadémii výtvarných umení v Bratislave a tlačila sa 3D tlačiarňou, keďže sa skladá z päť a šesťuholníkových tvarov. Na jej podstavci z orechového dreva pribudne k doterajším ligovým šampiónom nerezový štítok s názvom AS Trenčín. Cena novej trofeje je 12-tisíc eur. S originálom budú môcť Trenčania spontánne oslavovať už v predstihu historický titul a neskôr do klubovej vitríny dostanú repliku trofeje. Unikát bude vystavený v sídle Slovenského futbalového zväzu a Únie ligových klubov (ÚLK).



Propagácii voľbe novej trofeje výrazne pomohla akcia s názvom Cesta za trofejou Fortuna ligy. Postupne prešla všetky dejiská, v ktorých s hrá najvyššia súťaž. Na jeseň zavítala do Myjavy, Dunajskej Stredy, Košíc, Trenčína a Banskej Bystrice, na jar pokračovala v Bratislave, Žiline, Trnave, Ružomberku, Senici, Zlatých Moravciach a svoju púť zakončila v Brezne, kde sezónu dohrala Podbrezová. V každom meste pútala najväčšiu pozornosť súťaž o najtvrdšiu strelu, okrem toho sa fanúšikovia mohli stretnúť s futbalistami tamojších fortunaligistov, získať ich autogramy, sledovať šou freestyleistov, zapojiť sa do rôznych tipovacích súťaži a vyhrať i viacero zaujímavých cien.



"Cesta za trofejou Fortuna ligy a fanúšikmi sa skončila. Bol to unikátny projekt, do ktorého sa zapojilo viac ako 14.000 fanúšikov v hlasovaní o trofej pre majstra. Okolo 10.400 z nich hlasovalo za víťaznú trofej, ktorú dnes verejnosti s hrdosťou predstavujeme. Chcel by som sa poďakovať všetkým partnerom a klubom za ich účasť a aktivitu, pretože aj toto je cesta za fanúšikmi," povedal na štvrtkovej tlačovej konferencii prezident ÚLK Ivan Kozák.