Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Fortunaliga

Futbalisti Košíc remizovali s AS Trenčín 1:1, Slovan môže rozhodnúť

Na snímke uprostred hráč Košíc Erik Pačinda, vľavo hráč Trenčína Madu Kingsley, vpravo jeho spoluhráč Milan Rundič v 29. kole futbalovej Corgoň ligy medzi MFK Košice - AS Trenčín v Košiciach 4. mája 2014. Foto: TASR/František Iván

Slovan sa bude chcieť rehabilitovať za prehru 1:2 vo finále Slovnaft Cupu, ktorú mu 1. mája v Myjave uštedril MFK Košice.

Košice 4. mája (TASR) - Futbalisti MFK Košice remizovali v nedeľňajšom zápase 29. kola Corgoň ligy 2013/2014 s AS Trenčín 1:1.

Nerozhodný výsledok zahral do kariet úradujúcemu majstrovi a lídrovi súťaže Slovanu Bratislava, ktorý má pred druhým Trenčínom 10-bodový náskok a v pondelok môže v predstihu obhájiť titul v prípade, že zvíťazí na ihrisku MŠK Žilina. Súboj pod Dubňom má výkop o 18.30 h.

Slovan sa okrem zisku 8. titulu v histórii samostatnosti SR bude chcieť rehabilitovať za prehru 1:2 vo finále Slovnaft Cupu, ktorú mu 1. mája v Myjave uštedril MFK Košice.

Fotogaléria: MFK Košice - AS Trenčín


Priebeh zápasu

V košickom Čermeli začali obidve družstvá ofenzívne a už v 5. minúte bol blízko ku gólu hosťujúci Malec. Tofiloski ho však z tesnej blízkosti dokázal vychytať. Na opačnej strane preveril v 9. minúte Volešákovu pozornosť Djordjevič, stav sa nezmenil. O osem minút neskôr Pačinda z priameho kopu poriadne vystrašil trenčianske defenzívne rady, keď jeden z obrancov poslal loptu nad Volešákovu bránu. Ten istý hráč pálil v 19. minúte z hranice šestnástky a v 36. minúte poriadne natiahol trenčianskeho gólmana. Skóre duelu otvoril v tej istej minúte ukážkovým gólom Haskič, ktorý si na prsiach spracoval loptu a strelou z prvej vymietol ľavý horný roh Volešákovej brány - 1:0.

Druhé dejstvo odštartoval gól hosťujúceho Holúbeka, ktorý sa už po niekoľkých sekundách hry dostal v šestnástke domácich k lopte a strelou po zemi vyrovnal - 1:1. V 55. minúte napriahol približne z 25 metrov Kingsley, domáci brankár na dva razy loptu skrotil. Už o dve minúty neskôr sa ocitol pred košickou bránou Van Kessel, v dobrej pozícii však minul priestor troch žrdí. V 62. minúte zahral v šestnástke domácich rukou Huk a hlavný arbiter nariadil pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Malec, no Tofiloski ho vychytal a následná dorážka Van Kessela skončila na brvne. Pozornosť hosťujúceho gólmana preveril v 65. minúte Viazanko, stav sa nezmenil. Trenčania si vypracovali ďalšiu príležitosť v 77. minúte vďaka Van Kesselovi, Tofiloski stál na správnom mieste.

MFK Košice - AS Trenčín 1:1 (1:0)
Góly:
36. Haskič - 46. Holúbek. Rozhodoval: Marhefka, ŽK: Pačinda, Huk, Viazanko - Rundič, Kleščík, 1380 divákov

Zostavy a striedania:
Košice:
Tofiloski - Huk, Ostojič, Sekulič - Viazanko, Korijkov, Bukata, Pačinda (67. Šinglár), Djordjevič - O. Diaby, Haskič
Trenčín: Volešák - Čögley, Ramón, Rundič, Kingsley - Kleščík - Van Kessel, Holúbek, Hajradinovič (85. Mondek), Simon - Malec (73. Bero)

Hlasy po zápase:

Radoslav Látal, tréner Košíc: "Hostia mali prvú šancu, no potom sme prevzali iniciatívu my. Prvý polčas bol z našej strany dobrý. Od rána fúkal silný vietor a museli sme sa s tým vyrovnať. Musím sa poďakovať chlapcom."

Ivan Vrabec, tréner Trenčína: "V prvom rade chcem zagratulovať domácemu trénerovi k víťazstvu v Slovenskom pohári. V úvode zápasu sme si vytvorili veľkú šancu, no potom prebrali iniciatívu domáci hráči. Pomohol nám rýchly gól na začiatku druhého polčasu. Zápas sa lámal pri nepremenej penalte."