Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Podbrezovú čaká premiéra v najvyššej súťaži

Pre Podbrezovú je postup do Corgoň ligy najväčším úspechom v 94-ročnej histórii klubu.

Šamorín/Podbrezová 4. mája (TASR) - Futbalisti ŽP Šport Podbrezová sa v predstihu stali víťazmi II. ligy a v ročníku 2014/2015 budú premiérovo účinkovať v najvyššej súťaži. Zverenci trénera Jaroslava Kentoša v sobotňajšom dueli 29. kola zdolali Šamorín na jeho pôde 2:0.

Po paralelnom zakopnutí Tatrana Prešov so Slovanom Duslo Šaľa (0:2) má tím z Horehronia na čele tabuľky štyri kolá pred koncom súťaže 17-bodový náskok a už ho nik nemôže zosadiť z prvej priečky. Pre Podbrezovú je postup do Corgoň ligy najväčším úspechom v 94-ročnej histórii klubu. Podbrezovčanom sa ich postupová snaha podarila zrealizovať na tretí pokus, v predošlých dvoch sezónach skončili v druhej najvyššej súťaži na 2. mieste.

"Čo sa týka zápasu so Šamorínom, priznám sa, ani sme nemuseli siahnuť na dno svojich síl. Nebáli sme sa a išli za víťazstvom od prvej minúty. Súper ani nevedel, kde má behať, v druhom polčase sa hralo len na jednu bránu, až ma mrzí, že sa to skončilo iba 2:0. Dokázali sme, že sme postúpili absolútne zaslúžene, bolo to z našej strany famózne," povedal pre portál corgonliga.sk bývalý reprezentant a líder Podbrezovej Vratislav Greško, ktorý sa pustil do hodnotenia sezóny.

"Prvých päť kôl sme naozaj nemali dobrých, bola cítiť značná nervozita v klube a nerád by som sa k tomu obdobiu vracal. Povedali sme si, čo treba zmeniť, aby sme sa vybrali správnym smerom. Chceli sme sa k postupu priblížiť už na jeseň a dokázali sme si vybojovať sedembodový náskok. Následne sme na začiatku jari zvládli kľúčový zápas s Rimavskou Sobotou a hoci sme väčšinu duelov vyhrali iba tesným rozdielom, vôbec to nevadí. Ak bolo treba, hrali sme útočný a hravý futbal, inokedy sme bránili, robili sme všetko pre tri body. Dôsledkom bol obrovský a zaslúžený náskok. Boli sme hladní po úspechoch, a tak sme preskočili všetkých, hoci Michalovce, Prešov aj Bardejov mali na jeseň minimálne rovnakú kvalitu," dodal Greško.

Na premiéru v najvyššej súťaži sa v Podbrezovej tešia. "Sme malý klub, no máme dosť kvalitných hráčov a určite nebudeme vo veľkom investovať do posíl. Nemôžeme sa porovnávať so Slovanom či Žilinou, máme svoju úroveň, ktorej sa musíme držať." Podbrezová v novej sezóne CL nahradí v 12-člennom zoskupení Dunajskú Stredu alebo Nitru.

Tridsaťšesťročný ľavý obranca či stredopoliar ešte nevie, či bude v novej sezóne obliekať dres Podbrezovej. "Nechcem po médiách nič nikomu odkazovať. Všetko si nechám prejsť hlavou po konci ročníka, nebudem predbiehať. Je iné hrať v 37. rokoch stopéra a iné krajného obrancu, kde hráč musí vyslovene jazdiť. Nie sme ako Slovan, kde je kvalita na každom poste na tri mená. V Podbrezovej to je a aj bude o ochote, bojovnosti, behaní a vzájomnom pomáhaní si. Ako povedal Jaromír Jágr: žiadny oddych, žiadna dovolenka, to je začiatok konca. S týmito slovami absolútne súhlasím. Nemôžem mať dovolenku, lebo keby som si dal teraz pauzu na dva týždne, nerozhýbe ma už nik. Musím stále makať. Telo však dokáže zostarnúť aj za tri mesiace, takže ťažko povedať, čo bude ďalšiu sezónu. Keď ale môže hrať najvyššiu hokejovú súťaž Jožko Stümpel, tak môžem aj ja - to je moja motivácia. Všetci mi vravia: hraj, kým telo vládze. Musím si to ale premyslieť a porozprávať sa s ľuďmi, ktorí mi majú do toho čo povedať," dodal bývalý hráč Banskej Bystrice, bratislavského a milánskeho Interu, Bayeru Leverkusen, AC Parma, Blackburnu Rovers a 1. FC Norimberg v rozhovore pre corgonliga.sk.