Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Majster v šlágri nestačil na Žilinu, v Trnave sa lúčili s triom hráčov

Futbalisti AS Trenčín oslavujú titul po zápase 32. kola futbalovej Fortuna ligy AS Trenčín - MŠK Žilina, 23. mája 2015 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Slovanisti strelili jediný gól a zvíťazili nad Zlatými Moravcami.

Trenčín 23. mája (TASR) - Pod hradom Matúša Čáka sa síce hral zápas, ktorý z tabuľkového hľadiska nič neriešil, ale oba tímy chceli v prestížnom zápase zvíťaziť. Zápas majstra s vicemajstrom mal bojovný náboj od začiatku. V prvých minútach dva razy pohrozil Šemrincovi Jelič, ktorý bojuje o korunu kráľa strelcov. V 11. minúte si z druhej vlny na odrazenú loptu nabehol Madu. Jeho tvrdá strela skončila tesne nad brvnom Volešákovej brány. V 15. minúte tečoval loptu Bénes. Následná dorážka Jeliča do opustenej brány nebola presná. Po dvadsiatich minútach hry nešťastne stečoval loptu Madu. Čmelík sa následne rútil sám na Šemrinca, ale gólman AS zachránil svoj tím od istého gólu. Po polhodine hry vypálil z hranice šestnástky Mihalík. Jeho strelu Volešák dokázal bez problémov zneškodniť. Hra pokračovala v rýchlom tempe a akcie sa striedali na oboch stranách, no diváci čakali v úvodnom dejstve na úvodný presný zásah márne. V závere ešte vypálil z 20 metrov Mihalík, ale Šemrinec loptu bravúrne vyrazil na rohový kop a na opačnej strane Gubov pokus zblokovala obrana.

.

Fanúšikovia Žiliny v zápase 32. kola futbalovej Fortuna ligy AS Trenčín - MŠK Žilina, 23. mája 2015 v Trenčíne.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Dobrý futbal poznačený dažďom pokračoval aj po polčasovej prestávke. Oba tímy sa snažili tlačiť do zakončenia, no súperove obrany vždy dokázali včas zasiahnuť. Hra mala síce vysoké tempo, vyložené príležitosti ale nepribúdali. Až v 64. minúte Guba ponúkol dobrú prihrávku Van Kesselovi, ktorý z vnútra pokutového územia prestrelil bránu. O päť minút preukázal bojovnosť Bero. V poslednej chvíli ho pred Volešákom zastavila obrana. Domáci boli v ofenzíve aktívnejší, viacero ich pokusov dokázala obrana zblokovať. V 77. minúte mohol predsa len streliť gól zápasu Mondek. Jeho krížnu strelu Volešák dokázal vyraziť. V záverečnej desaťminútovke sa do dobrej pozície dostal Špalek, v poslednej chvíli do jeho zakončenia vložil nohu Rundič. Tri minúty pred koncom Žilina strelila jediný gól zápasu, keď sa presadil Jelič. V záverečných minútach si mohli hráči užiť potlesk postojačky.

Brankár Trenčína Igor Šemrinec v zápase 32. kola futbalovej Fortuna ligy AS Trenčín - MŠK Žilina, 23. mája 2015 v Trenčíne.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa
.
Trenčín AS Trenčín – MŠK Žilina 0:1 (0:0)
Gól:
87. Jelič. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Rundič - Pečovský, Káčer, Bénes, Čmelík, 3500 divákov (vypredané).

zostavy a striedania:

Trenčín: Šemrinec – Čögley, Kleščík, Rundič, Madu (55. Ramón) – Lobotka - Guba (73. Mondek), Bero, Koolwijk (73. Rabiu), Van Kessel - Jairo

Žilina: Volešák – Mabouka, Vavro, Škriniar, Letič – Pečovský – Čmelík, Káčer (80. Paur), Bénes(73. Škvarka), Mihalík (55. Špalek) - Jelič


Trnava sa rozlúčila s triom hráčov

Na snímke zľava hráč Trnavy Martin Mikovič sa lúči s odchádzajúcim Marekom Janečkom pred zápasom 32. kola futbalovej Fortuna ligy FC Spartak Trnava - Dukla Banská Bystrica v Zlatých Moravciach v sobotu 23. mája 2015.
Foto: TASR/Lukáš Grinaj
Pred začiatkom zápasu sa funkcionári Spartaka rozlúčili s triom hráčov Janečka, Kuzma a Vyskočil. V úvode plnom nepresností sa Trnavčania snažili získať územnú prevahu, ale v šestnástke hostí im nevychádzala finálna prihrávka. V 16. minúte otvoril skóre zápasu Vlasko, keď dostal výbornú prihrávku stredom bystrickej obrany od Greššáka a sám pred Borošom nezaváhal. V 22. minúte vnikol do šestnástky Banskej Bystrice Mikovič, zozadu ho podrazil Vajda, ktorého rozhodca vylúčil a z nariadeného pokutového kopu zvýšil Sabo na 2:0. V 30. minúte mohla Trnava zvýšiť svoje vedenie, keď Mikovič uvoľnil Vlaska, ale ten nepreloboval vybiehajúceho Boroša. V 38. minúte zakončoval Mikovič len do bystrického brankára a ten sa vyznamenal aj o minútu neskôr, keď vyrazil gólovú strelu Clebera. V 42. minúte roztlieskal divákov Vlasko pohotovou strelou spoza šestnástky, ktorá však išla vedľa brány hostí. Z protiútoku prvýkrat ohrozili hráči hostí Jakubecha, ale hlavička Šovčíka bola nepresná.

Na snímke radosť hráčov Trnavy s trénerom Jurajom Jarábkom po strelení gólu v zápase 32. kola futbalovej Fortuna ligy FC Spartak Trnava - Dukla Banská Bystrica v Zlatých Moravciach v sobotu 23. mája 2015.
Foto: TASR/Lukáš Grinaj


V druhom polčase najskôr v 55. minúte vyskúšal Rejdovian pozornosť Jakubecha a o štyri minúty neskôr striedajúci Vojtuš krížnou strelou tesne minul banskobystrickú bránu. V ďalšom priebehu zápasu si Trnavčania vedomí si dvojgólového vedenia udržiavali miernu prevahu, ale do zakončenia sa nedostávali. V 69. minúte po rýchlej akcii nastrelil Sabo pravú žrď Borošovej brány. Päť minút pred koncom zápasu po centri Vojtuša a priťuknutí Casada pridal Mikovič tretí gól Trnavy. Po tomto góle trnavskí diváci za bránkou Jakubecha odpálili červenú dymovnicu a 5 minút sa nehralo. V nadstavenom čase Rejdovian hlavou uzavrel skóre zápasu.

Na snímke zľava majiteľ Spartaka Trnava Vladimír Poór, Marek Janečka, generálny manažér Spartaka Viktor Blažek, Martin Vyskočil, Kamil Kuzma a prezident Spartaka Trnava Dušan Keketi pri rozlúčke s hráčmi, ktorí končia v klube pred zápasom pred zápasom 32. kola futbalovej Fortuna ligy FC Spartak Trnava - Dukla Banská Bystrica v Zlatých Moravciach v sobotu 23. mája 2015.
Foto: TASR/Lukáš Grinaj
.

Spartak Trnava - Dukla Banská Bystrica 3:1 (2:0)
Góly:
16. Vlasko, 23. Sabo (z 11 m), 85. Mikovič - 90.+2 Rejdovian. Rozhodoval: Mastiš, ŽK: Tóth, Casado, Bortel - Kapor, Had, ČK: 22. Vajda (Dukla), 2146 divákov.

Zostavy a striedania:

Spartak Trnava: Jakubech - Tóth, Mikovič, Bortel, Čonka - Casado, Greššák (63. Janečka) - Cleber (53. Vojtuš), Vlasko, Sabo (79. Vyskočil) - Mikovič

Dukla Banská Bystrica: Boroš - Vajda, De Vito, Had, Savič - Kapor, Willweber (46. Gálik) - Rejdovian, Faško, Polievka (51. Kupec) - Šovčík (63. Hric)

Hlasy po zápase:

Juraj Jarábek, tréner Trnavy: "Bol to náš posledný zápas v azyle a vyzdvihnúť musím úžasných divákov, ktorí aj v daždivom počasí prišli do Zlatých Moraviec v hojnom počte. Pred začiatkom sme sa poďakovali trom odchádzajúcim hráčom, ktorí si to za pôsobenie v Spartaku určite zaslúžili. Banská Bystrica keď hrá "zatiahnuto" veľa gólov nedostáva. Napriek tomu, že sme hrali o jedného hráča navyše vylúčenie hosťujúceho Vajdu nám skôr uškodilo. Nakoniec sme však cieľ splnili, držíme sa na treťom mieste a chceme ho uhájiť aj v poslednom kole v Žiline. Potrebujeme do mužstva tri-štyri posily a v budúcom ročníku by sme chceli byť minimálne o jeden stupienok vyššie."

Štefan Rusnák, tréner Dukly: "Na dnešný zápas sme sa tešili, pretože Trnavčania vedia na štadióne vytvoriť dobrú atmosféru. Začiatok zápasu z našej strany nebol zlý, potom však prišli zbytočné chyby a dvakrát sme inkasovali. Navyše pri pokutovom kope sme prišli aj o vylúčeného hráča. Napriek tomu sme sa aj v oslabení snažili a proti kvalitnému súperovi sme dosiahli prijateľný výsledok. Domáci boli futbalovo lepší, ale aj my sme mali niekoľko šancí a v závere sme sa dočkali čestného gólu."



Myjava a Ružomberok si body podelili

Gólová radosť hráčov Myjavy v zápase 15. kola jesennej časti futbalovej Corgoň ligy 2013/2014 Spartak Myjava - Slovan Bratislava v Myjave v sobotu 26. októbra 2013.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Úvodnú strelu na bránu videli prítomní diváci v 5. minúte a hneď skončila gólom, keď z 20 metrov napriahol presne k žrdi Daniel – 1:0. Liptáci pohrozili v 16. minúte, Lupták si narazil s Vavríkom, ale lopta z jeho kopačky preletela tesne ponad bránu. V 27. a 29. minúte zakončovali o čosi aktívnejší domáci hráči po rohových kopoch, no ani Kolár, ani Daniel neprekonali Nikolića. Vyrovnanie sa zrodilo v 38. minúte, dlhú prihrávku za myjavskú obranu prebral Boszorád a strelou do protipohybu brankára poslal loptu do siete – 1:1.

Krátko po začiatku druhého polčasu zacentroval z pravej strany Pekár a Kuzma hlavičkoval mimo brány. O v 56. minúte mieril z priameho kopu k žrdi Pekár a Nikolić vytesnil loptu na rohový kop. "Kopaničiari" sa snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, v 70. minúte hľadal Bílovský pred bránou Ciprysa, no lopty sa v poslednej chvíli zmocnil Nikolič. Ten bol v permanencii aj o minútu pri Pekárovej strele. Divákov zdvihla zo sedadiel situácia zo 74. minúty, keď prišlo k stretu Rosu s Peňaškom v pokutovom území hostí, ale nepískalo sa. Na opačnej strane bol vo výbornej pozícii Masaryk, no Urminský loptu za svoj chrbát nepustil. Zápas gradoval, v 78. minúte narobila Nikoličovi starosti prudká Kolárova strela, no body sa napokon delili.

Spartak Myjava – MFK Ružomberok 1:1 (1:1)
Góly :
5.Daniel – 38.Boszorád. Rozhodoval. Očenáš, ŽK: Švec, Ciprys – Zošák, Gerát, 825 divákov.

zostavy a striedania:

Myjava: Urminský – Švec, Jánošík, Častulín, Kolár – Bílovský, Marček – Jastráb (63. Ciprys), Pekár, Daniel – Kuzma (68. Peňaška)

Ružomberok: Nikolić – Rosa, Kružliak, Maslo, Lupták – Nagy (60. Janič), Gerát – Boszorád, Vavrík, Zošák (46. Almaský) – Masaryk (82. Kotora)

Hlasy po zápase:

Peter Gergely, tréner Myjavy: "Po neúspešných výsledkoch sme dnes chceli vyhrať. Jediné, čo ma mrzí je to, že sme nevyhrali. Chlapci išli na doraz, mali sme dosť príležitostí, aby sme zápas rozhodli. Nepodarilo sa nám to a výsledok je taký aký je. Spokojný som s výkonom, nespokojný s výsledkom."

Ivan Galád, tréner Ružomberka: "Náš výkon sa mi dnes nepáčil, paradoxne sme získali bod, ale nie som spokojný s našou hrou, pretože aj v Senici, aj v ostatných zápasoch, sme hrali lepšie, futbalovejšie. Pochváliť môžem veľmi pekné prostredie, veľmi úprimných domácich. V zápase sme mali ukázať viac futbalovej kvality."
.

Slovan strelil jediný gól a vyhral

Hráč Slovana Bratislava Karol Meszáros sa teší z gólu proti FC Nitra.
Foto: TASR/Michal Svítok
Na daždom poznačenom trávniku viazla kombinácia, chýbali najmä presné finálne prihrávky a navyše, strely na bránku. Prvý raz zasiahol brankár hostí Kováč po strele Zreľáka až na konci prvej polhodiny. Po zmene strán hneď z prvého útoku hostí zneškodnil strelu Orávika Perniš. V 55. minúte si na center Oršulu nabehol Mészáros a hoci tiesnený obrancom dostal svoj tím do vedenia. O šesť minút neskôr prišiel na ihrisko po zranení Kubín a po jeho prihrávke mal šancu na gól hlavou Zreľák. V 83. minúte vyrazil Perniš gólovú strelu Karaša, v nastavenom čase mohol zvýšiť vedenie Mészáros, ale z jeho prieniku "belasí" získali iba rohový kop.

Slovan Bratislava - ViOn Zlaté Moravce 1:0 (0:0)
Gól:
55. Mészáros. Rozhodoval: Kráľovič, ŽK: Kubík, Mészáros - Mazan, Karaš, Szöke, Mance, 485 divákov.

Zostavy a striedania:

Slovan: Perniš – Gorosito, Niňaj, Saláta, Čikoš – Simovič, Štefánik (84. Lásik) – Oršula (61. Kubík), Soumah (28. Peltier), K. Mészáros - Zreľák

ViOn: P. Kováč – Pavlenda, Tipurič, Szöke, Chren - Charizopulos, P. Sabo (75. Mance) - Orávik, Mikinič, Mazan (62. Cebara) - Kirilins (62. Karaš)

Hlasy po zápase:

Ján Švehlík, tréner Slovana: "Do zápasu sme išli s tým, že chceme natiahnuť víťaznú sériu. Terén bol značne podmáčaný. V prvom polčase sme mali menej pohybu, prehrávali sme osobné súboje, súper hral dobre organizovane. Po dohovore v kabíne sme sa zlepšili, dali sme gól. V snahe súpera vyrovnať bolo viac priestoru pre našu hru, pre lepšie kombinácie."

Branislav Mráz, tréner ViOn-u: "Do Bratislavy sme išli s cieľom prerušiť úspešnú sériu Slovana. Až na inkasovaný gól sme mali dobrú defenzívu, ale v útočnej fáze sme často kazili prihrávky. Bolo to málo, aby sme vážnejšie presadili, boli nebezpečnejší."
.

Podbrezová opäť nebodovala

Fanúšikovia Dunajskej Stredy
Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Na ťažkom teréne sa domáci lúčili s breznianskymi divákmi v tejto sezóne s cieľom konečne po sérii prehratých zápasoch naplno zabodovať. Po prvom polčase mali k trom bodom bližšie, do vedenia ich dostala presná hlavička Kupčíka v 20. min po rohovom kope Kochana. Dovtedy roh nekopali, štandardka im však zdvihla náladu, pretože v ofenzíve boli úplne nevýrazní. Hostia začali podstatne lepšie, nasťahovali sa na polovicu súpera a v 3. min ohrozili aj bránku. Do lopty sa oprel spoza šestnástky Štepanovský a Baláž ju vyrazil spod brvna na roh. Okrem týchto situácií si obe mužstvá už nič mimoriadne do polčasu nevypracovali, obe obrany stáli pevne na svojich nohách a útočníci pôsobili dosť bezradne. V realizačnom tíme 'železiarov' došlo k zmene, mužstvo z lavičky nekoučoval Jozef Mores, ale Mário Auxt, s ním Branislav Benko, no k väčšiemu oživeniu neprišlo.

Po zmene strán v 51. min potovo tesne vedľa vypálil Sarr a v 55. min už úplne voľný Szarka vyrovnal, keď na dlhú nohu usmernil z voleja loptu oblúčikom do siete. Na góle sa podpísala nedôslednosť domácej obrany a aj zle odkopnutá lopta od M. Pančíka. V 64. min sa podaril hosťom husársky kúsok, strelili viac ako jeden gól v zápase a strelecké suchoty, ktoré ich sprevádzali celú jar, konečne zažehnali. Stačilo, aby Kupčík nechal Szarkovi priveľa priestoru v pokutovom území a po akejsi streleckej polobrátke sa zrodil druhý gól DAC. V 70. min skvele zapracoval brankár Polaček, keď vyrazil zblízka strelu Škutku a zabránil mu vyrovnať. O päť minút neskôr však vyrovnávajúci gól predsa len padol, v strede ihriska stratil loptu Kwin, Vaščák akciu potiahol a z jeho presného centra sa Nworah hlavou nemýlil. Gólové hody pokračovali v 77. min, aj ked sa Szarkovi nepodarilo streliť hetrik, vzápätí ho nahradil na hrote Brašeň a zblízka prekonal Baláža tretíkrát. Domáci aspoň o bod bojovali až do konca, v 83. min po centri Andriča hlavičkoval J. Pančík, brankár Polaček loptu vyrazil a Škutka ju už nestihol doraziť. Aj hosťujúcu Ljubičič skúšal vzápätí šťastie, no Baláža neprekonal a na konečnom stave už nič nezmenil.

ŽP Šport Podbrezová - DAC D. Streda 2:3 (1:0)
Góly:
20. Kupčík, 75. Nworah - 55. a 64. Szarka, 77. Brašeň. Rozhodca Horváth, ŽK: Gál-Andrezly, Vaščák - Štepanovský, Brašeň, Szabo, 1450 divákov.

ŽP Šport Podbrezová: Baláž - Nosko, Kupčík, Migaľa (M. Pančík), Andrič - Gál-Andrezly (61. J. Pančík), Kochan, Hovančík, Harvilko (69. Nworah) - Škutka, Vaščák

DAC D. Streda: Polaček - Turňa 46. Sabler), Michalík, Kwin, Szabo - Ljubičič - Štepanovský, Sarr (72. Ujlaky), Ľupták, Brašeň (90+. Tóth) - Szarka

Hlasy po zápase:

Branislav Benko, tréner Podbrezovej: "Súper hráva agresívne, na to sme sa prirpavovali, nám sa podarilo streliť úvodný gól, uplatnili sme taktickú disciplínu, v druhom sme inkasovali zo situácii, ktoré boli na zaplakanie. Pre niektorých hráčov je asi takáto súťaže priveľké sústo. Po zápase v Košiciach sme sa dohodli, že už potiahneme súťaž do konca, ja s Máriom Auxtom v trénerskej dvojici, a že sa Jozef Mores vráti tam, kde predtým pôsobil, k mládeži, preto zápas nekoučoval on."

Tomislav Marič, tréner DAC: "Vedeli sme, že nás nečaká žiaden ľahký zápas. V prvom polčase sme nevyhrávali súboje, chceli sme hrať na krásu a mysleli, že to pôjde ľahko. V druhom polčase sme už hrali agresívnejšie, lepšie sme kombinovali a otočili vývin. Hrali sme už tak, ako som si predstavoval."


V košickom Čermeli sa body delili

Na snímke radostné klbko hráčov Senice po strelení gólu.
Foto: TASR/Pavel Neubauer
V košickom Čermeli sa začalo hrať za daždivého počasia a prvú šancu si vypracovali až v 14. minúte hostia, keď Pillár hlavou preveril na bránkovej čiare pozornosť Tofiloského. Na opačnej strane pálil z následného protiútoku nad bránu domáci kapitán Šinglár. Po kombinácii košických útočiacich hráčov zakončoval po Diabyho prihrávke vedľa ľavej žrde Haskič. Senický brankár sa predviedol pri zakončení Dimuna, ktorý pálil spoza šestnástky. Prikrátky bol už na strelu Žebíka, ku ktorému sa v 25. minúte odrazila lopta od brániaceho hráča - 1:0. Košičania pokračovali v útočnej aktivite, v 36. minúte však Pačinda opečiatkoval iba brvno a o štyri minúty neskôr si Šulla poradil so zakončením Haskiča.

Druhé dejstvo odštartovala šanca hosťujúceho Pillára, ale loptu z jeho hlavy dokázal domáci brankár znova skrotiť. V 58. minúte preveril na opačnej strane pozornosť Šullu z priameho kopu Pačinda, stav sa však nezmenil. V 69. minúte sa po chybe domácich hráčov dostal k lopte Kalabiška, potiahol ju k hranici šestnástky, vypálil a Tofiloski ju vytlačil na brvno. O osem minút neskôr sa hostia predsa len dočkali, lopta sa na hranici šestnástky dostala k Pillárovi a ten strelou k ľavej žrdi prekonal Tofiloského - 1:1. V 82. minúte napriahol takmer z dvadsiatich metrov domáci Pavúk, jeho tečovaný pokus mieril tesne vedľa. V 89. minúte pálil ešte nebezpečne z otočky Haskič, no ani on Šullu neprekonal.

MFK Košice - FK Senica 1:1 (1:0)
Góly:
25. Žebík - 77. Pillár. Rozhodoval: A. Somoláni, ŽK: Huk, Pačinda - Ventúra, Hlohovský, 1001 divákov.

Zostavy a striedania:

MFK Košice: Tofiloski - Tóth (71. Pavúk), Žebík, Huk, Djordjevič - Šinglár, Dimun - Viazanko, Pačinda, Haskič (89. Bukata) - Diaby (81. Gáll)

FK Senica: Šulla - Pittner (38. Ventúra), Pavlík, Pillár, Privrel - Malý, Komara (73. Krč) - Dolný (46. Mráz), Hlohovský, Kalabiška - Kosorin

Hlasy po zápase:

Marek Fabuľa, tréner Košíc: "Pre nás veľmi ťažký zápas, po včerajších informáciách nebolo totiž jednoduché dať kabínu dokopy a čo bolo vidieť aj na úvode prvého polčasu. Upokojil nás gól a prvé dejstvo bolo po ňom veľmi dobré. Malo to jednu chybu, že sme nepridali druhý gól. Druhý polčas bol z nášho pohľadu medzišestnástkový a doplatili sme na jedno minizaváhanie, keď sme nepokryli stopéra hostí. Chceli sme sa s domácim publikom rozlúčiť víťazne, no uznávame i kvalitu súpera."

Eduard Pagáč, tréner Senice: "Všetci registrujeme, čo sa momentálne deje v Košiciach a všetkým je to úprimne ľúto, lebo nevyhráva futbal, ale iné veci. Myslím si, že zápas bol solídny. Mužstvo ukázalo charakter a nechcelo tento zápas prehrať. Som rád, čo sa deje v kabíne, kde chalani držia jeden za druhého. Potešilo ma, že skúsenejší hráči dávajú nadstavbu tomuto mužstvu a ostatní chalani sa im dokážu prispôsobiť."

Tabuľka po 31. kole:

1. AS Trenčín 32 22 5 5 64:27 71 *
2. MŠK Žilina 32 19 9 4 65:25 66 **
3. Spartak Trnava 32 16 8 8 53:28 56 **
4. Slovan Bratislava 32 17 3 12 46:42 54 **
5. FK Senica 32 11 11 10 49:50 44
6. MFK Košice 32 11 7 14 42:47 40
7. DAC D. Streda 32 9 12 11 32:41 39
8. Spartak Myjava 32 11 5 16 37:52 38
9. MFK Ružomberok 32 9 10 13 39:44 37
10. ViOn Z. Moravce 32 8 8 16 26:51 32
11. ŽP Podbrezová 32 7 8 17 32:51 29

12. Dukla B. Bystrica 32 4 10 18 28:55 22 ***

- * istý majster SR + účasť v LM 2015/2016
- ** účasť v EL 2015/2016
- *** vypadávajúci do 2. DOXXbet ligy