Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Fortunaliga

Trenčín zdolal Poprad a zachránil sa

Na snímke vpravo Stanislav Šesták (Poprad) a Reuben Yem (Trenčín) v odvete baráže o účasť vo Fortuna lige AS Trenčín - FK Poprad 1. júna 2019 v Žiline. Foto: FOTO TASR - Erika Ďurčová

Poprad nevyužil šancu na historický postup medzi slovenskú elitu.

Žilina 1. júna (TASR) - Futbalisti AS Trenčín sa zachránili vo Fortuna lige. V sobotňajšej odvete baráže v Žiline zvíťazili nad FK Poprad 4:1 a dokázali tak zmazať manko 0:2 z utorňajšieho prvého súboja. Dvojnásobný slovenský majster z Trenčína je súčasťou najvyššej súťaže od sezóny 2011/2012.

Poprad nevyužil šancu na historický postup medzi slovenskú elitu.

Odveta baráže o Fortuna ligu:

AS Trenčín - FK Poprad 4:1 (2:1)

Góly: 11. Sleegers, 26. Šulek, 78. Roguljič, 81. Corryn – 28. Horváth. Rozhodovali: Pavlík - Kováč, Ferenc, ŽK: Coryn, Šemrinec - Streňo, 988 divákov.

/prvý zápas: 0:2, AS Trenčín sa zachránil vo FL/

zostavy a striedania:

Trenčín: Šemrinec – Yem, Šulek, Kleščík, Skovajsa (63. Roguljič) – Van Arnhem – Sleegers, Ubbink (71. Kvocera), Zubairu, Bukari – Čatakovič (71. Corryn)

Poprad: Knurovský – P. Maslo, Luberda, Horváth, Zekucia – Pajer – Acosta, Jančo (66. Maťaš), Zošák, Kukoľ (83. Streňo) – Šesták



Úvodná desaťminútovka veľa zaujímavého nepriniesla, no hneď po nej sa Sleegers na pravej strane šikovne vyhol ofsajdu, dostal sa s loptou do šestnástky a krížnou strelou prekonal Knurovského. Zápasu to pomohlo, zaujímavé to začalo byť pred oboma bránami, niekoľko rohových kopov však neskončilo gólom. V 26. min. však Trenčania zmazali dvojgólové manko z prvého duelu, keď sa po rohu lopta v šestnástke hostí odrazila k Šulekovi, a ten ju poslal do siete. Trenčín sa však dlho netešil, o dve minúty hostia kopali priamy kop, na zadnej žrdi ostal zabudnutý Horváth a loptu dostal za Šemrinca. Bolo jasné, že predlžovať sa nebude, a že Trenčín bude k záchrane potrebovať streliť dva góly. Aj sa o to snažil, ale nedostával sa do jasných streleckých pozícií. V 43. min. to tak vyskúšal z diaľky Ubbink, jeho pokus však Knurovský vytlačil na brvno a loptu následne skrotil.

V úvode druhého dejstva sa síce Trenčania snažili o gól, ale Poprad dobre bránil a nepúšťal domácich do vyložených príležitostí. Po hodine hry stiahli domáci hru na troch obrancov a posilnili ofenzívu, ale vo finálnej fáze nevedeli nič na súpera vymyslieť. V hre bolo množstvo súbojov, nebola plynulá a necelá tisícka divákov sledovala viac boj ako pekný futbal. Dvadsať minút pred koncom poslal tréner AS na ihrisko dvoch nových hráčov, ale ani to fortunaligistovi nepomáhalo viac zatlačiť súpera pred bránu. V 78. min. však striedajúci Roguljič z dobrých 30 metrov poslal na Knurovského bránu výborný pokus do ľavého rohu a gólman hostí kapituloval. Hostia na chvíľu upustili od defenzívy a v 81. min. sa im to stalo osudným, keď striedajúci Corryn po nedorozumení zadných radov hostí do prázdnej brány zvýšil na 4:1. Zabrať tak musel druholigista, ale za ofenzívnu snahu ho Trenčania takmer dvakrát vytrestali. V závere to už bol vabank na oboch stranách, ale žiadny z tímov už neskóroval, a tak Trenčania ostávajú vo Fortuna lige a Poprad bude aj v budúcej sezóne pôsobiť v druhej najvyššej súťaži.

Hlasy:
Ivan Galád, tréner AS Trenčín: "Toto je víťazstvo a záchrana ligy pre všetkých Trenčanov. Pre hráčov aj ľudí, ktorí okolo klubu robia. Zanalyzovali sme si to a dobre sme sa na odvetu pripravili. Teraz ma čaká dovolenka."

Marek Petruš, tréner FK Poprad: "Prehrali sme, sme smutní a sklamaní z výsledku. Dlho to s nami vyzeralo nádejne, ale pokazil to tretí gól. Trenčín musel otočiť, ale my sme až do 75. minúty dobre bránili. Potom ale prišiel gól, ktorý rozhodol. S druhým miestom v 2. lige je spokojnosť, ale teraz je to sklamanie."