Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Trnava prelomila domáce čakanie, výhru nad Slovanom predpovedal masér

Na snímke radosť hráčov Spartaka, zľava Ján Vlasko a Martin Mikovič v dohrávke 3. kola futbalovej Fortuna ligy 2014/2015 FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava v Trnave vo štvrtok 30. októbra 2014. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Po záverečnom hvizde sa viacerí hráči Spartaka zhodli, že výhru 4:0 by pred zápasom očakával málokto.

Trnava 30. októbra (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava vo štvrtok prelomili trojročné čakanie na domáce víťazstvo nad Slovanom Bratislava. V dohrávke 3. kola Fortuna ligy a vôbec v prvom tohtosezónnom vzájomnom derby zaslúžene triumfovali nad odvekým rivalom 4:0.

Masér predpovedal výhru

Po záverečnom hvizde sa viacerí hráči Spartaka zhodli, že takýto vysoký výsledok by pred zápasom očakával málokto. Ako však priznal obranca Matúš Čonka, jeden prorok by sa v realizačnom tíme našiel. "Nášmu masérovi sa to dnes v noci snívalo. Povedal, že vyhráme 6:1 a takmer sa mu to naplnilo," povedal s úsmevom Čonka a vzápätí zdôraznil, že víťazstvo je zaslúžené: "Ja si myslím, že 90 minút sme boli lepším mužstvom, od začiatku až do konca. Výsledok hovorí za všetko."

Spartak v zápase dominoval, neustále zamestnával brankára "belasých" Dušana Perniša a Slovan nepúšťal do vyložených šancí. Zlomový moment navyše prišiel už v 25. minúte, po ktorom mali hostia práce vyše hlavy. Viac ako 60 minút museli hrať v oslabení o jedného hráča po vylúčení Mamadoua Bagayoka a navyše doháňať už dvojgólovú stratu. To sa im však nepodarilo, naopak Spartak zo svojej aktivity vyťažil v 68. minúte aj tretí gól a výprask Slovana spečatil v závere španielsky legionár David Casado. "Po zápase sme si všetci zakričali. V tíme momentálne vládne veľká spokojnosť," netajil nadšenie Čonka.

Verní fanúšikovia

Domáci sa mohli v zápase oprieť aj o svojich fanúšikov, ktorí tím neúnavne "hecovali". Viacerí z nich dokonca vyzývali počas zápasu k povzbudzovaniu aj robotníkov, ktorí pracujú na rekonštrukcii štadióna. Naopak sektor hostí ostal vo štvrtok prázdny. "Určite to bola pre nás výhoda. Naši fanúšikovia sa na tento zápas tešia celú sezónu, navyše keď vyhráme, sú veľmi spokojní. Som rád, že sme sa im mohli odvďačiť za všetko, čo s nami prežívajú - či to bola Európska liga alebo teraz ligové zápasy," pokračoval Čonka, pre ktorého majú takisto zápasy so Slovanom špeciálnu príchuť. "Vždy som sa na tento zápas tešil, už keď som hral v Košiciach a tiež som absolvoval jeden zápas ešte v Slavii Praha, hoci bol len priateľský. Na ten dnešný som sa ale mimoriadne tešil, slovenské derby v drese Spartaku som ešte nehral."

Smutní slovanisti

Obrovský smútok bolo možné čítať z tvárí hráčov Slovana. Na štadióne Antona Malatinského nedokázali nadviazať na víkendové víťazstvo nad Ružomberkom a z uplynulých desiatich súťažných zápasov majú na konte jediný triumf. Slová ťažko hľadal brankár Dušan Perniš. "Za uplynulé dva mesiace strácam už slovnú zásobu na to, aby som sa vedel vyjadriť k takýmto výsledkom a k predvedenej hre. Určite nám podlomilo kolená vylúčenie, v podstate bolo po zápase, aj keď sme potom mali nejaké šance, no nedokázali sme sa z toho viac dostať. Dostávame góly pomaly z každej pološance a my nedáme ani z vyloženej," zhodnotil vysokú prehru. Výkon úradujúceho šampióna kritizoval po stretnutí aj tréner Jozef Chovanec: "Náš dnešný výkon bol zlý, ukázali sme na ihrisku veľmi málo. Tento negatívny výkon nie je hodný mena Slovana."

Spartaku aktuálne patrí v tabuľke štvté miesto s 20 bodmi, Slovan je o dve priečky nižšie.