Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Spartak Trnava má novú posilu, upísal sa im Jakub Vojtuš

Jakub Vojtuš Foto: TASR/Henrich Mišovič

O príchode mládežníckeho reprezentanta Slovenska do Trnavy rokoval v mene Spartaka najmä generálny manažér andelov Viktor Blažek.

Trnava 20. februára (TASR) - Slovenský futbalový fortunaligista Spartak Trnava si zazmluvnil ďalšiu posilu, v piatok sa klubu upísal 21-ročný útočník Jakub Vojtuš. TASR o tom informoval klub prostredníctvom oficiálnej tlačovej správy.

Spolupráca znie na rok a pol s následnou ročnou opciou. "Som rád, že sme sa s Trnavou dohodli. Teším sa na svoje pôsobenie v Spartaku, verím, že bude úspešné ako pre mňa tak i pre klub," povedal rodák zo Spišskej Novej Vsi po dotiahnutí podmienok kontraktu. "Spartak bol vždy známy skvelými fanúšikmi, teraz sa tu stavia nový štadión, ktorý bude najkrajší na Slovensku. Priaznivci určite prispejú k vynikajúcej atmosfére a tým pôjde hore aj úroveň stretnutia," dodal.

O príchode mládežníckeho reprezentanta Slovenska do Trnavy rokoval v mene Spartaka najmä generálny manažér andelov Viktor Blažek. "Myslím si, že Jakub môže do tímu priniesť sviežosť, dynamiku a góly. Očakávame od neho dobrú výkonnosť. Ide o hráča, ktorý nám môže pomôcť. Som rád, že prišiel do projektu, ktorý v budúcnosti pre tento klub prinesie úspech," vyjadril sa Blažek.

Ligová kariéra novej trnavskej posily sa začala v Žiline, odkiaľ ho za 650-tisíc eur kúpil Inter Miláno. Neskôr hral za NK Záhreb a naposledy v portugalskom SC Olhanense. K Spartaku sa Jakub Vojtuš pripojil na sústredení v Turecku, kde zasiahol aj do prípravných zápasov s Debrecínom a Spartakom Moskva. Proti ruskému celku dokonca prihrával na gól Čonkovi. Ak dostane dôveru trénera, v sobotu sa predstaví v červeno-čiernych farbách aj trnavskému publiku. Zverenci Juraja Jarábka hrajú od 14.30 na Štadióne Antona Malatinského generálku na ligu s maďarským tímom Haladás Szombathely.