Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

ViOn sa chce napriek obmene kádra vyhnúť bojom o záchranu

Na snímke zľava športový riaditeľ Juraj Koprda, predseda predstavenstva Martin Ondrejka, hlavný tréner Karol Praženica a kapitán mužstva Tomáš Dubek počas tlačovej konferencie ViOn Zlaté Moravce - Vráble pred novou sezónou futbalovej Fortuna ligy 18. júla 2019 v Zlatých Moravciach. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Samostatnou témou je ďalšie pôsobenie mladého útočníka Jakuba Šveca.

Zlaté Moravce 18. júla (TASR) - Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce sa v novej sezóne Fortuna ligy chcú vyhnúť bojom o záchranu a ich cieľom je pobiť sa o umiestnenie v prvej šestke. Na štvrtkovej tlačovej konferencii to vyhlásil predseda predstavenstva klubu Martin Ondrejka.

"Cesta za záchranou nebola v minulom ročníku jednoduchá, poďakovanie preto patrí všetkým, čo sa o udržanie ligy pričinili. Príprava na novú sezónu prebehla podľa plánu. Tradične prišlo k obmene kádra a odchodov bolo nepomerne viac. Do mužstva sa po určitých problémoch vrátil Pintér, dnes sa finalizuje prestup Tótha z Poľska. Sme radi, že sa nám podarilo udržať v podstate kostru mužstva z jarnej časti, mrzí nás však odchod Ľuptáka. Tak ako po iné roky pracujeme s nižším rozpočtom, ale všetky záväzky máme vyrovnané. Cieľom do novej sezóny je určite záchrana, ale budeme sa biť o prvú šestku. Chceme hrať atraktívny futbal pre ľudí, chceme, aby šport plnil funkciu zábavy," uviedol Ondrejka.



Aj tréner Karol Praženica verí, že tím nebude namočený do bojov o udržanie ligovej príslušnosti ako vlani: "Hoci ma mrzí nevyrovnaný pomer odchodov a príchodov, pevne verím, že nebudeme mať také problémy ako v minulej sezóne. Môj hlavný cieľ je záchrana v súťaži. Príprava prebehla v domácich podmienkach, kde máme v postate všetko, čo potrebujeme. Sme radi, že všetci chalani sú pripravení a zdravotne v poriadku."

Za kabínu prezentoval ciele mužstva kapitán Tomáš Ďubek. "Osobne by som už nechcel zažiť takú jeseň ako minulý rok. Všetci chalani sa už tešia na prvý zápas, budeme sa snažiť hrať najlepšie ako vieme. Verím, že bude chodiť na zápasy toľko priaznivcov ako v závere sezóny," uviedol Ďubek, ktorého tím odohral v prípravnom období šesť stretnutí s bilanciu 4–2–0 a skóre 11:5. Najlepším strelcom bol Martin Válovčan.

Samostatnou témou je ďalšie pôsobenie mladého útočníka Jakuba Šveca. "Dohoda bola, že Jakub prestúpi do Dunajskej Stredy a následne sa vráti na ročné hosťovanie k nám. Celú prípravu absolvoval s tímom DAC, verím však, že v nedeľu už nastúpi za ViOn," dodal Ondrejka.

ViOn sa tiež vynovil na funkcionárskom poste, keď sa novým generálnym manažérom stal Marek Ondrejka. Ten naposledy pôsobil v štruktúrach FC Spartak Trnava, sedem rokov na pozícii PR a event manažéra, posledný polrok bol riaditeľom klubu. "Spartak je stále v mojom srdci, som rodený Trnavčan, žijem tam, odmalička som jeho fanúšikom. Hodnotovo mi však vždy bol najsympatickejší ViOn. Sú tam úžasní ľudia, výborne v klube pracujú, aj keď v skromnejších podmienkach. Čo povedia, to platí, serióznosť je tam na prvom mieste. Všetci držia spolu, sú jedna rodina, nie sú tam žiadne prúdy a tlaky. Človek tak nemusí robiť futbal pod stresom, ale s chuťou a svojou víziou. A svojím spôsobom si futbal takto aj užíva. Navyše, podmienky zázemia a infraštruktúry patria na ViOn-e k najlepším na Slovensku. Času je málo. Cez víkend štartuje najvyššia súťaž. Spoločnou prioritou v klube je vytvoriť konkurencieschopný káder. Dôležité je, že sa nám podarilo udržať kľúčových hráčov základnej zostavy z jari. Som rád, že som sa podieľal na príchode Martina Tótha. V jeho prípade to bolo skôr o našom vzťahu. Máme ešte dve - tri okienka otvorené, vieme kde sa potrebujeme posilniť. Netreba nič však siliť, prestupový trh sa v podstate len otvára a na doplnenie tímu máme ešte skoro dva mesiace. Nechceme len tak brať nezmyselne hráčov len preto, že je niekto niekde voľný, tak ho zoberme. Máme svoje predstavy, svoje tipy. Aj keď pracujeme v skromnejších podmienkach, máme čo ponúknuť, máme svoje pridané hodnoty. Nechceme byť akýmsi futbalovým odstavčaťom, máme svoju hrdosť. Chceme však robiť s pokorou a rozumom. Uvidíme, čo sa nám ešte podarí zrealizovať," citovala generálneho manažéra oficiálna tlačová správa klubu.

Odchody: Krnáč, Práznovský, Karlík, Kwin, Kelez, Chomutov, Dočekal, Beseda, Švec, Ľupták

Príchody: Kovaľ (Skalica), Adam Mihálik (Žilina), Pindroch – Nitra, Martin Tóth (Sosnowiec), Silvio Rodrigues (Brazília), Bojnák, Török, Janek, Haspra – z akadémie PFA.


Káder na novú sezónu:


Brankári: Chovan, Pindroch

Obrana: Asanovič, Chren, Pintér, Tóth, Brašeň, Török, Haspra, Čögley, Janek

Stredopoliari: Grozdanovski, Duga, Orávik, Ďubek, Richtárech, Bojnák

Útočníci:
Válovčan, Tkáč, Kovaľ, Mihálik, Silvio Rodrigues Junior