Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Cristiano Ronaldo je najlepším hráčom Serie A za sezónu 2018/2019

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo sa stal najlepším hráčom talianskej Serie A za uplynulú sezónu. Na snímke s tímovým spoluhráčom Miralemom Pjaničom. Foto: TASR/AP

Tridsaťštyriročný Ronaldo prišiel do Turína vlani v júli z Realu Madrid. V lige strelil 21 gólov a na 8 prihral.

Rím 3. decembra (TASR) - Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo sa stal najlepším hráčom talianskej Serie A za uplynulú sezónu. Útočník Juventusu Turín si prevzal ocenenie na pondelkovom galavečere v Miláne, ktorému dal prednosť pred udeľovaním Zlatej lopty v Paríži. Tú ukoristil rekordný šiestykrát Lionel Messi, Ronaldo ich má v zbierke šesť.

Tridsaťštyriročný Ronaldo prišiel do Turína vlani v júli z Realu Madrid. V lige strelil 21 gólov a na 8 prihral. "Som naozaj hrdý, že ma považujú za najlepšieho hráča v lige. Ďakujem každému, kto za mňa hlasoval. V Taliansku pôsobím druhý rok a musím povedať, že to je veľmi náročná súťaž. Dúfam, že aj o rok získam túto cenu," citoval Ronalda portál football-italia.com.

Najlepším trénerom sa stal Gian Piero Gasperini, ktorý dokázal doviesť Atalantu Bergamo na 3. miesto v tabuľke. Po prvý raz v histórii ocenili aj najlepšiu futbalistku, honor dostala talianska reprezentantka Manuela Giuglianová. Informovala o tom agentúra AP.