Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

FIFA tesne pred MS klubov presunula zápasy z nového štadióna v Katare

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Stavebné práce na štadióne sú síce ukončené, ale nový futbalový stánok neprešiel potrebnými skúškami.

Dauha 7. decembra (TASR) - Katar odložil otvorenie nového futbalového štadióna, ktorý bude jedným z dejísk MS 2022 a mal hostiť aj tri stretnutia nadchádzajúcich MS klubov.

Education City Stadium v Al Rajáne mal zažiť premiéru 18. decembra v semifinále MS klubov, keď sa v ňom mal predstaviť úradujúci víťaz Ligy majstrov FC Liverpool proti úspešnému tímu z 2. kola. Následne mal 21. decembra hostiť aj finálový duel a zápas o 3. miesto. Podľa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) však organizátori nestihli 40-tisícový štadión dostatočne otestovať, informovala v sobotu agentúra AFP.

Stavebné práce na štadióne sú síce ukončené, ale nový futbalový stánok neprešiel potrebnými skúškami. "Kolaudácia trvala dlhšie, než sa očakávalo. Preto štadión nemohol hostiť požadované skúšobné akcie," uviedla FIFA vo svojom vyhlásení. Otvorenie Education City odložili na začiatok budúceho roka na zatiaľ neurčený termín. Tri zápasy MS klubov, ktoré mala aréna hostiť, presunuli do Dauhy na Khalifa International Stadium. Ten je tradičným dejiskom súbojov katarskej futbalovej reprezentácie a tento rok hostil aj atletické MS.