Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

Neapol s Lobotkom vyhral na ihrisku Monzy, Frosinone Calcio s remízou

Futbalisti Luca Garritano (Frosinone, vľavo) a Joshua Zirkzee (Bologna) v zápase talianskej Serie A v nedeľu 7. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Frosinone v uplynulých desiatich dueloch nezískalo plný počet bodov ani raz a je v pásme zostupu, Bologna je štvrtá.

Frosinone 7. apríla (TASR) - Futbalisti Juventusu Turín zvíťazili v 31. kole talianskej Serie A nad AC Fiorentina 1:0. O ich triumfe rozhodol v 21. minúte obranca Federico Gatti. Ukončili tak nepriaznivú sériu štyroch duelov bez víťazstva a vďaka trom bodom si poistili 3. miesto v tabuľke. Na lídra Inter Miláno strácajú 17 bodov, za druhým AC Miláno zaostávajú o 6 bodov.

SSC Neapol sa po troch zápasoch opäť dočkali víťazstva. Na ihrisku Monzy zvíťazili 4:2. V drese hostí odohral celý zápas slovenský reprezentant Stanislav Lobotka.

Monza po prvom polčase viedla zásluhou gólu Milana Djuriča, ale zverenci trénera Francesca Calzonu po zmene strán otočili skóre v priebehu šiestich minút na 3:1 vo svoj prospech. Neapol poskočil v tabuľke na siedmu priečku, Monza je po druhej prehre za sebou jedenásta.

Verona v základnej zostave s Ondrejom Dudom i Tomášom Suslovom prehrala doma s Janovom 1:2. V tabuľke je o bod nad pásmom zostupu na 17. mieste. Duda išiel dole z ihriska po polčase, Suslov na trávniku vydržal do 62. minúty. Cagliari zdolalo v tabuľke šiestu Atalantu Bergamo 2:1.

Frosinone remizovalo doma s Bolognou 0:0. Domáci v uplynulých desiatich dueloch nezískali plný počet bodov ani raz a sú v pásme zostupu, Bologna je štvrtá.




Serie A - 31. kolo:
Juventus Turín - AC Fiorentina 1:0
(1:0)

Gól: 21. Gatti



Frosinone Calcio – Bologna FC 0:0


AC Monza – SSC Neapol 2:4 (1:0)

Góly: 9. Djurič, 62. Colpani – 55. Osimhen, 57. Politano, 61. Zieliňski, 68. Raspadori

/S. Lobotka (SSC) celý zápas/


Cagliari Calcio – Atalanta Bergamo 2:1 (1:1)

Góly: 42. Augello, 89. Viola – 14. Scamacca

/A. Obert (Cagliari) na lavičke/



Hellas Verona – FC Janov 1:2 (1:1)

Góly: 8. Bonazzoli – 45. Ekuban, 57. Gudmundsson

/O. Duda (ŽK) do 46. min, T. Suslov (obaja Hellas) do 62. min/