Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

DAC zdolal Trnavu. Slovan zakopol s Myjavou, Žilina deklasovala Vion

Na snímke vľavo hráč Trnavy Martin Mikovič a hráč Dunajskej stredy Gábor Straka v zápase 2. kola futbalovej Fortuna ligy medzi FK DAC Dunajská Streda - FC Spartak Trnava v Dunajskej strede v nedeľu 26. júla 2015. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Podľa trénera Slovana zápas ovplyvnil slabý rozhodca, keď v úvode nevylúčil hráča hostí za faul na Mészárosa.

Dunajská Streda 26. júla (TASR) - Na zaplnenom štadióne sa od začiatku hral dobrý futbal, fanúšikovské tábory hnali svojich dopredu. Veľkú šancu mala v úvode Dunajská Strela, keď v 10. minúte Szarkovu strelu z otočky vyrazil Strapák. Oba celky predviedli tvrdý boj medzi šestnástkami, ale na gólovú šancu si diváci museli počkať. Prvú vážnu mala Trnava v 30. minúte, keď Halilovič vyslal strelu z 30-tich metrov, brankár Tujvel však bol na mieste. Dunajská Streda hrozila najmä zo štandardných situácií, obrana Spartaka však stála na pevných nohách. V 39. minúte z priameho kopu nastrelil ľavú žrď domáci Straka, lopta sa v trme-vrme pred bránou dostala napokon do rúk Strapáka. V 42. minúte prišiel prvý gól, Vojtuš unikol na pravej strane a po jeho prihrávke do pokutového územia skóroval Mikovič - 0:1.

Fotogaléria zo zápasu DAC - Trnava:


V úvode druhého polčasu pohrozil nebezpečnou strelou Vojtuš, lopta však letela nad. Po striedaní v 61. minúte mohol dať gól z prvého dotyku na ihrisku Jurčo, po prihrávke Pačindu však prestrelil bránu. Dunajská Streda sa tlačila dopredu, gólový efekt to však neprinieslo. V 75. minúte pohrozil po priamom kope Straka, šancu však zneškodnil Strapák. Už o minútu unikol na pravej strane Baez, centrovanú loptu však poslal Sabo len na tribúny. O minútu neskôr Halilovič unikol Kwinovi, rútil sám na bránu, do cesty sa mu ale hodil Michalík. V 81. minúte prišiel vyrovnávajúci, po sérii prihrávok sa dostal k lopte Erik Pačinda a vyrovnal - 1:1. V 84. bol vylúčený Miloš Nikolič, za stiahnutie Szarku v pokutovom území a nariadenú penaltu Pačinda premenil. V 90. minúte to ešte skúšal strelou Sabo, no neúspešne.

DAC Dunajská Streda - Spartak Trnava 2:1 (0:1)
Góly:
82. a 85. Pačinda (druhý z 11 m) - 42 Mikovič. Rozhodoval: Smolák, ŽK: Straka, Ljubičič, Pačinda - Čonka, Vojtuš, Greššák, Strapák, ČK: 84. Nikolič (Spartak), 5218 divákov

zostavy a striedania

DAC: Tujvel - Štepanovský, Michalík, Kwin, Brašeň - Pačinda (90. Asanovič), Ljubičič, Straka, Sarr (77. Krišto) - Szarka, Polievka (60. Jurčo)

Trnava: Strapák - Janečka, Tóth, Nikolič, Čonka (46. Baez) - Greššák, Cassado - Halilovič, Sabo, Mikovič (85. Bortel) - Vojtuš (71. Harba)

Hlasy po zápase:

Tomislav Marič, tréner DAC Dun. Streda: "Videli sme veľmi dobrý zápas. Celých 90 minút sa hráči snažili hrať nátlakovo. Pri prvom góle sme mali smolu, dostali sme ho vtedy, keď sme kontrolovali hru. Zápas sme otočili a zaslúžene vyhrali. Teraz si chceme oddýchnuť a pripraviť sa na ďalšieho súpera. Trnave želám všetko dobré v Európskej lige."

Juraj Jarábek, tréner Spartaka Trnava: "Zápasu nechýbalo nič, mal tempo, nasadenie, výbornú kulisu. Ujali sme sa vedenia, škoda šance Haliloviča a Saba. Rozhodli striedania. Vyvrcholením bol vyrovnávajúci gól, myslím si, že penalta bola diskutabilná. Červená karta sedela, ale či aj pokutový kop, tak to neviem."


ŠK Slovan Bratislava - Spartak Myjava 0:1 (0:1)


Futbalisti bratislavského ŠK Slovan prehrali v nedeľňajšom zápase 2. kola Fortuna ligy 2016/2016 v domácom prostredí so Spartakom Myjava 0:1. "Belasým" tak nevyšla generálka na štvrtkové stretnutie 3. predkola Európskej ligy UEFA, v ktorom nastúpia na ihrisku ruského FK Krasnodar.

Krasnodar v generálke na Slovan prehral

V úvodnom nedeľňajšom zápase 2. kola ruskej futbalovej ligy zvíťazil Zenit Petrohrad na ihrisku Jekaterinburgu 4:1.

FK Krasnodar, súper Slovana Bratislava v 3. predkole Európskej ligy UEFA 2015/2016, prehral doma so Spartakom Moskva 0:1. S "belasými" sa tretí tím minulej sezóny ruskej ligy stretne najskôr doma vo štvrtok 30. júla o 19.00 SELČ.

Domáci tréner Dušan Tittel sa rozhodol proti Myjave aj s výhliadkou na súboj v Krasnodare šetriť viaceré opory, v základnej zostave v porovnaní zo štvrtkového duelu v Dubline chýbali Vittek, Zreľák, Saláta, Sekulič i zranený Dobrotka. Od začiatku sa hral na Pasienkoch svižný futbal. Skóre mohol otvoriť Milinkovič, ale jeho pokus zo štandardnej situácie v poslednej chvíli vyrazil brankár Solnička. V 6. min sa slovanisti dožadovali pokutového kopu, keď prenikajúceho Mészárosa zrazil na zem Banovič, ale píšťalka rozhodcu Vnuka zostala nemá. Hostia od začiatku hrozili najmä dlhými nakopávanými loptami. Po jednej z nich sa dostal k šanci Sládek, ale Slovan vtedy podržal Mucha, ktorý vytlačil jeho pokus mimo brány. V 22. min napriahol z 25 metrov Mészáros, jeho strela však išla tesne mimo. Po následnej rozohrávke Solničku sa dostal k lopte Pekár, prihral aktívnemu Sládekovi a ten opäť nebezpečne vystrelil na Muchu. Po pol hodine hry však už spolupráca Pekára so Sládekom fungovala, keď druhý menovaný v skrumáži pred nedôraznými stopérmi Slovana dotlačil loptu do siete - 0:1. Sládek mohol v závere polčasu pridať aj svoj druhý gól. Pokusom z uhla už Muchu prekonal, ale loptu v poslednom momente vykopol z bránkovej čiary dobre postavený Gorosito.

Fotogaléria zo zápasu Slovan - Myjava


Po zmene strán Slovan pokračoval v rozpačitom výkone, na čo kouč Tittel reagoval stiahnutím oboch defenzívnych štítov. Štefánika nahradil 18-ročný Argentínčan Gonzalez, pre ktorého to bol po prestupe z Boca Juniors debut v belasom drese. Lásika vystriedal Vittek, ale ani príchod autora dublinského hetriku domácu ofenzívu neoživil. Ojedinelou šancu bola hlavička Gorosita v 65. min po rohovom kope, ktorá išla tesne vedľa. Spartak sa zameral na pozornú defenzívu a rýchle protiútoky. Po jednom takom mohol opäť skórovať Sládek, ktorý bol na konci akcie troch proti jednému, ale ďalším efektným zákrokom sa prezentoval Mucha. Akékoľvek nádeje Slovana na vyrovnanie či bodový zisk pochoval v 82. minúte Kubík, ktorý sa po druhej žltej a následnej červenej karte porúčal z ihriska. Myjava si umnou hrou najtesnejší náskok napokon udržala a z Pasienkov odchádzala s prekvapujúcim víťazstvom.

2. kolo futbalovej Fortuna ligy Slovan Bratislava - Spartak Myjava v nedeľu 26. júla 2015 na futbalovom štadióne Interu v Bratislave. Na snímke pred bránkou Slovana, zľava strelec gólu Peter Sládek - Myjava (druhý zľava stojaci) a brankár Ján Mucha - Slovan (prvý zľava stojaci).
Foto: TASR/Štefan Puškáš
.

ŠK Slovan Bratislava - Spartak Myjava 0:1 (0:1)
Gól:
36. Sládek. ŽK: Kubík, Milinkovič (obaja Slovan), ČK: 82. Kubík po druhej žltej karte. Rozhodoval: Vnuk, 1890 divákov

zostavy a striedania

Slovan: Mucha – Kotula, Gorosito, Hudák, Podaný – Lásik (55. Gonzalez), Štefánik (46. Oršula) - Milinkovič, Mészáros, Milinkovič, Kubík - Priskin (60. Vittek)

Spartak: Solnička – Banovič, Beňo, Marček, Chovanec (33. Jánošík) – Pekár, Bilovský, Kóňa, Kolár – Daniel (90.+ Jastráb), Sládek (90.+ Ferenčič)

Hlasy po zápase:

Dušan Tittel, tréner Slovana: "Upozorňovali sme hráčov, že nás čaká náročný zápas aj z toho dôvodu, že ťaháme dlhšiu sériu stretnutí v jednom slede. Pre zranenia nám chýbali niektorí hráči, navyše vo štvrtok hráme v Krasnodare, museli sme myslieť aj na to. Myslím, že to bol zaujímavý zápas, najmä pre divákov, s množstvom šancí. Obaja brankár chytali veľmi dobre, Ján Mucha nás dlho držal v hre. Samozrejme, prehra nás mrzí. K rozhodcovi sa nebudem vyjadrovať, poviem len to, že bol veľmi slabý a ovplyvnil zápas, keď v úvode nevylúčil hráča hostí za faul na Mészárosa."

Norbert Hrnčár, tréner Myjavy: "Dôležité bolo, že sme boli aktívni. Boli situácie, keď pohrozil aj Slovan, najmä zo štandardiek, ale my sme si to ustrážili. Som rád, že zápas sme zvládli a z víťazstva máme veľkú radosť. Tá je o to väčšia, že víťazstvo na Slovane nie je bežná vec. Ak tu chce mužstvo uspieť, musí ho podžať brankár a nás dnes Solnička skutočne podržal. Do sezóny sme vstúpili úspešne, vyhrali sme prvé dva zápasy. Ešte nás však čaká 33 kôl. Sezóna je dlhá, preto nesmieme lietať v oblakoch."


MŠK Žilina – FC ViOn Zlaté Moravce 5:1 (2:0)


Hostia prišli hneď v 2. min. pri prvej šanci Žilinčanov o brankára a kapitána Pavla Kováča, ktorý si pri obrannom zákroku zranil ľavé zápästie a medzi troma žrďami ho nahradil Ranilovič. Ten inkasoval už z prvej vážnejšej strely na bránu, ktorú vyslal z hranice 16-tky Káčer a na jeho pokus k pravej žrdi slovinský legionár v 9. min. nedosiahol. Domáci pridali v útoku a ďalší presný zásah prišiel v 16. min., keď po napádaní Samateha dostal loptu do prázdnej brány Paur. Snaha domácich potom na niekoľko minút ustala a občas sa k slovu dostali aj hostia, lenže svoje náznaky šancí nedokázali dotiahnuť do úspešného finále. Žilinčania kontrolovali hru a blízko ku gólu mal najmä Mihalík, ale v 39. min. napol iba bočnú sieť. O pár minút sa nezadarilo na opačnej strane ani na dvakrát dostať loptu do siete Cebarovi, ktorý neuspel ani v nadstavenom čase prvého dejstva.

Fotogaléria zo zápasu Žilina -Vion


V druhom polčase mali Žilinčania v úvodnej štvrťhodine hru pod kontrolou, ale dokázali sa dostať iba do jednej vyloženej šance. Káčer po hodine hry našiel pekne prihrávkou Čmelíka, ale jeho strelu zastavil Ranilovič. ViOn vycítil šancu a v 61. min. po peknom uvoľnení znížil strelou spoza 16-tky Krznarič. O štyri minúty mohol vyrovnať Školnik, no jeho krížna strela šla iba tesne vedľa pravej žrde. Hostia poslali do útoku čerstvých hráčov a snažili sa zaskočených domácich uzemniť ešte viac. V 69. min. sa však na pravej strane uvoľnil Špalek, prihral spätne do 16-tky Škvarkovi a ten rutinérsky zvýšil opäť na rozdiel dvoch gólov. Hra však ani potom neprinášala veľa pekných momentov, bolo v nej veľa chýba a nepresností. V 77. min. poslal domáci kouč Adrián Guľa na trávnik kanoniera Jeliča a chorvátsky legionár si po sóle od polovice ihriska a obstrelení Raniloviča už po necelých dvoch minútach otvoril strelecký účet v novom ligovom ročníku. Žilinčania už potom zápas pohodlne kontrolovali a v závere po centri Letiča z priameho kopu uzavrel na konečných 5:1 svojím druhým gólom v zápase Paur.

MŠK Žilina – FC ViOn Zlaté Moravce 5:1 (2:0)
Góly:
9. Káčer, 16. a 89. Paur, 69. Škvarka, 79. Jelič. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Škvarka (Žilina), 1689 divákov

zostavy a striedania:

Žilina: Volešák – Mabouka, Vavro, Škriniar, Letič – Káčer, Pečovský – Bénes (46. Škvarka) – Čmelík (60. Špalek), Paur, Mihalík (77. Jelič)

Zlaté Moravce: P. Kováč (4. Ranilovič) – Samateh, Tipurič, Milojevič – Burič – Krznarič, Školnik, Mršič – Orávik, Cebara (65. Mance), Glavaš (66. Kupec)

Hlasy po zápase:

Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina: „Jasný výsledok, päť pekných gólov a pokiaľ sme hrali v plnej koncentrácii, tak mal náš výkon vysokú kvalitu. V určitých úsekoch sme stratili koncentráciu, pretože pre chalanov nie je ľahké prepnúť sa z režimu pohárového zápasu a postupových emócií, obzvlášť keď sme rýchlo viedli 2:0. Chlapci to ale zvládli a je to pre nás dôležitý vstup do novej ligovej sezóny.“

Milko Djurovski, tréner ViOnu Zlaté Moravce: „Vedeli sme, že v Žiline nás čaká ťažký zápas. Dostali sme rýchlo dva góly. Mali sme šancu vrátiť sa do zápasu dvoma šancami, ale vyšlo nám to až v druhom polčase. Potom sme to však mali opäť ťažké, lebo domáci ukázali svoju kvalitu a rozhodli o zápase. Moji hráči však vydali zo seba maximum, súperovi gratulujem k výhre.“
.

Sumáre - 2. kolo Fortuna ligy:

PIATOK:

FK Senica - MFK Ružomberok 1:1 (0:0)
Góly:
90. Pillár - 62. Lovás. Rozhodoval: Michlian, ŽK: Kontár, Dolný – Cheptine, Boszorád, Jakubko, Zošák, 1589 divákov.

SOBOTA:

MFK Skalica - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)
Gól:
44. Gašparík. Rozhodoval: Somoláni, ŽK: Čermák, Lietava, Bariš – Turík, Morlacchi, Hamuľák, 1016 divákov


ŽP Šport Podbrezová - AS Trenčín 0:2 (0:1)
Góly:
9. Bero, 59. Van Kessel. Rozhodca Očenáš, ŽK: Pimpara - Bero, 2125 divákov.

NEDEĽA:

ŠK Slovan Bratislava - Spartak Myjava 0:1 (0:1)
Gól:
36. Sládek. ŽK: Kubík, Milinkovič (obaja Slovan), ČK: 82. Kubík po druhej žltej karte. Rozhodoval: Vnuk, 1890 divákov


DAC Dunajská Streda - Spartak Trnava 2:1 (0:1)
Góly:
82. a 85. Pačinda (druhý z 11 m) - 42. Mikovič. Rozhodoval: Smolák, ŽK: Straka, Ljubičič, Pačinda - Čonka, Vojtuš, Greššák, Strapák, ČK: 84. Nikolič (Spartak), 5218 divákov


MŠK Žilina – FC ViOn Zlaté Moravce 5:1 (2:0)
Góly:
9. Káčer, 16. a 89. Paur, 69. Škvarka, 79. Jelič. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Škvarka (Žilina), 1689 divákov

tabuľka FL po 2. kole:

1. Spartak Myjava 2 2 0 0 5:2 6
2. DAC Dunajská Streda 2 2 0 0 4:1 6
2. MFK Skalica 2 2 0 0 4:1 6
4. AS Trenčín 2 2 0 0 3:0 6
5. MŠK Žilina 1 1 0 0 5:1 3
6. Slovan Bratislava 2 1 0 1 2:2 3
7. MFK Ružomberok 2 0 1 1 2:4 1
8. FK Senica 2 0 1 1 1:3 1
9. MFK Zemplín Michalovce 2 0 0 2 0:2 0
9. ŽP Šport Podbrezová 1 0 0 1 0:2 0
11. Spartak Trnava 2 0 0 2 3:6 0
12. ViOn Zlaté Moravce 2 0 0 2 2:7 0

Poradie strelcov po 2. kole:

3 góly: Erik Pačinda (Dunajská Streda)

2 góly: Erik Sabo (Trnava), Michal Gašparík (Skalica), Peter Sládek (Myjava), Jakub Paur (Žilina)

1 gól: Ákos Szarka (obaja Dunajská Streda), Martin Jakubko, Andrej Lovás (obaja Ružomberok), Ivan Lietava, Peter Mazan (obaja Skalica), Ryan Koolwijk, Matúš Bero, Gino van Kessel (všetci Trenčín), Tomáš Marček, Frederik Bilovský, Štefan Pekár (všetci Myjava), Marin Glavaš, Josip Krznarič (obaja Zlaté Moravce), Tamás Priskin, Kornel Saláta (obaja Slovan Bratislava), Róbert Pillár (Senica), Tomáš Mikinič (Trnava), Miroslav Káčer, Michal Škvarka, Matej Jelič (všetci Žilina)