Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

V súboji nováčikov uspela Skalica. Triumf Trenčína v Podbrezovej

Na snímke vľavo Peter Čögley (Trenčín) a vpravo Lukáš Migaľa (Podbrezová) v zápase 2. kola futbalovej Fortuna ligy FO ŽP Šport Podbrezová - AS Trenčín 25. júla 2015 v Brezne. Foto: TASR/Branislav Račko

Michalovce zaznamenali ďalšiu tesnú prehru 0:1.

Podbrezová 25. júl (TASR) - Domáci zažili pri svojom odloženom vstupe do nového ročníka FL nepríjemný úvod. Prvý polčas s majstrom síce prehrali len o gól, no dosť sa natrápili a často im bolo v neustálom daždi horúco. V podstate len z troch ucelenejších akcií natlačili loptu do šestnástky súpera, tam však veľmi rýchlo skončila ich snaha. Na kopačky si nalepili hlavne spočiatku veľa obáv, poskromne smelosti, a tak nečudo, že diváci máločomu zatlieskali.



Trenčania si hrali to, čo potrebovali. Už v 3. min na ťažkom teréne nabrala strela Skovajsu čudný odskok a brankár Kuciak si ju vrazil do žrde. Onedlho však už musel loviť v sieti, v 9. min Bero so svojím typickým prehľadom si v pokutovom území úplne voľný zvolil presnú strelu k bližšej žrdi a Kuciak bol bezmocný. Domáci bojovali, aj keď loptu len málokedy mali vo svojej moci. Asi najviac aktívny bol Gál-Andrezly, v 34. min prvýkrát slabšou strelou trafil bránku a v 45. min už v šestnástke namieril ponad.

Na snímke tréner Podbrezovej Zdenko Frťala v zápase 2. kola futbalovej Fortuna ligy FO ŽP Šport Podbrezová - AS Trenčín 25. júla 2015 v Brezne.
Foto: TASR/Branislav Račko


Po zmene strán vybehlo na premočený trávnik iné mužstvo 'železiarov'. Dokonca si vynútilo aj tlak, z ktorého pramenila dvojnásobná šanca Vajdu v 48. min, prvú mu zmaril Šemrinec, vzápätí druhú Rundič. V 57. min zo 16 metrov opäť skúšal niečo na Šemrinca vymyslieť Gál-Andrezly, no márne. Trenčania odpovedali na tlak tým najlepším spôsobom, v 59. min ešte Kuciak po včasnom vybehnutí zlikvidoval nájazd Jaira, no vyrazenú loptu Van Kessel z diaľky usmernil do prázdnej bránky. O minútu neskôr mal gól na nohe Jairo, to by však už bol príliš tvrdý trest za snahu domácich, keby skóroval. Zmierniť prehru sa ešte snažili Vajda i Almaský, Šemrinca však neprekvapili a 'hladných' divákov nepotešili. Ku koncu nad breznianskym štadiónom zasvietilo aj slnko a Trenčania si ho primerane v spoľahlivej defenzíve aj užili. V 81. min nastrelil ešte Guba pravú žrď bránky Podbrezovej, šancu mal aj Čögley v 87. min, no na vcelku výstižnom stave sa už nič nezmenilo.

Na snímke sprava Stanislav Lobotka (Trenčín) a Roman Sabler (Podbrezová) v zápase 2. kola futbalovej Fortuna ligy FO ŽP Šport Podbrezová - AS Trenčín 25. júla 2015 v Brezne.
Foto: TASR/Branislav Račko
.


ŽP Šport Podbrezová - AS Trenčín 0:2 (0:1)
Góly:
9. Bero, 59. Van Kessel. Rozhodca Očenáš, ŽK: Pimpara - Bero, 2125 divákov.

ŽP Šport Podbrezová: Kuciak - Andrič, Kupčík, Pimpara, Migaľa - Vajda - Žilák (64. J. Pančík), Kochan, Almaský - Gál-Andrezly (72. Mehanovič) - Melunovič (64. Sabler)

AS Trenčín: Šemrinec - Čögley, Ramon, Rundič, Skovajsa - Bero, Lobotka, Koolwijk, Jairo (84. Kleščík) - Rabiu (64. Guba) - Wesley (46. Van Kessel)

Hlasy po zápase:

Zdenko Frťala, tréner Podbrezovej: "Pred zápasom som zdôrazňoval, že pred súperom treba mať rešpekt, no nie strach. Prehrali smev prvom polčase možno 90 percent súbojov, v druhom to už bolo kvalitnejšie, vypracovali sme si aj nejaké príležitosti. My sme na rozdiel od súpera urobili fatálne chyby, za čo nás potrestal. Keď sme sa nadychovali a mohli vyrovnať, inkasovali sme druhý gól, a potom už to bola hra na riziko. Hlavne v druhom polčase sme majstra potrápili a tomu som rád."



Ivan Vrabec, tréner Trenčína: "Dobre sme vstúpili do zápasu, aj ho kotrolovali. Vytvárali sme si šance, súpera do vážnejšej nepustili. Po zmene strán sme poľavili, aj súper začal hrať agresívnejšie, lepšie. Napriek tomu sme z kontroly nič nestratili, strelili sme gól, neinkasovali sme, za čo treba hráčov pochváliť."



Martin Kuciak, brankár Podbrezovej: "Vystúpil som proti Matúšovi Berovi, vystrelil, lopta šla na stred tela, no v poslednom momente ju náš stopér tečoval a ja som nemal čas zareagovať. Rýchly gól udal priebeh prvému polčasu, zatiahli sme sa na vlastnú polovicu. V druhom polčase nás už bolo na ihrisku vidieť, no po hrubej individuálnej chybe sme si zápas definitívne prehrali. Latku kvality, ktorú sme stanovili v druhom polčase, nesmieme podliezť a musíme sa vyvarovať kolísavosti výkonov v polčasoch. Pomohol nám aj zvýšený hlas trénera v prestávke s dôrazom, aby sme sa nebáli, aby sme si navzájom pomáhali."

Matúš Bero, strelec jedného gólu: "Bol to zápas, aký sme chceli. Boli tam veci, keď sme hrali na jeden dotyk a súpera držali na polovici. Pri mojom prvom góle mi pomohla narážačka, aj teč obrancu. Cez prestávku sme stvrdli, znovu sme sa však naštartovali a strelili aj gólovú poistku."


Súboj nováčikov pre Skalicu



Domáci sa pustili do súpera bez rešpektu a v 13. minúte po jednom z ďalších centrov do šestnástky Michaloviec Lietava takmer dosiahol loptu hlavou v dobrej šanci. Po polhodine hry Čermák po rohovom kope z hranice päťky hlavičkoval tesne nad brvno. Na druhej strane sa k slovu dostal aj Zemplín, ale Kuncova strela spoza šestnástky nemala potrebnú presnosť. Minútu pred prestávkou sa už ale diváci v Senici gólu dočkali, keď sa k lopte dostal Gašparík a po sóle sa presadil zoči-voči Kirovi v bránke hostí - 1:0.

Fanúšikovia Skalice
Foto: TASR/Oliver Ondráš


Po zmene strán si Lietava najskôr pohybom v šestnástke pýtal pokutový kop, no bez odozvy u hlavného arbitra a potom už zapli na vyššie obrátky aj Michalovčania, ktorí sa snažili o vyrovnanie. Pozorná defenzíva Skalice ale odolávala a súpera nepúšťala do vyložených šancí. Naopak, Lietava v 76. minúte z uhla trafil do brankára súpera, hostia potom podnikli rýchly protiútok a Hamuľak asi z dvadsiatich metrov vystrelil vysoko nad. Z veľkej diaľky to skúšal o šesť minút neskôr aj Kunca, ale domáci držali tesný náskok a ten si ustrážili až do konca.

MFK Skalica - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)
Gól:
44. Gašparík. Rozhodoval: Somoláni, ŽK: Čermák, Lietava, Bariš – Turík, Morlacchi, 69. Hamuľák, 1016 divákov

Skalica: Hajdúch – Švrček, Majerník, Konečný, Ciprys (82. Vrablec) – Kurák, Čermák, Bariš, Mazan – Lietava (77. Ulrich), Gašparík (90+1. Šebesta)

Michalovce: Kira – Šimčák, Gallo, Grič, Turík (72. Mensah) – Regáli, Kunca, Podhorin, Koscelník – Nworah (26. Hamuľák), Sedlák (20. Morlacchi)

Hlasy po zápase: /zdroj: mfkzemplin.sk/.

Aleš Křeček, tréner MFK Skalica: "Čakali sme, že to bude ťažší zápas ako s Ružomberkom, čo sa aj potvrdilo. V prvom polčase sme boli lepší, súhlasím s kolegom. Druhý polčas bol zložitejší, ale nepustili sme súpera do šancí. Majú výborných hráčov, najmä zahraničných."

František Šturma, tréner MFK Zemplín Michalovce: "My sme do dnešného stretnutia vstúpili bojazlivo. Pre mladých hráčov je to dobrá škola, tieto zápasy. Druhý polčas bol lepší, vytvorili sme si šance, ale na gól to nestačilo. Mrzí ma, že v 20. minúte sme museli striedať dvoch hráčov. Pri inkasovanom góle sme spravili individuálne chyby."


Poradie strelcov po neúplnom 2. kole:

2 góly: Erik Sabo (Trnava), Michal Gašparík (Skalica)

1 gól: Erik Pačinda, Ákos Szarka (obaja Dunajská Streda), Martin Jakubko, Andrej Lovás (obaja Ružomberok), Ivan Lietava, Peter Mazan (obaja Skalica), Ryan Koolwijk, Matúš Bero, Gino van Kessel (všetci Trenčín), Tomáš Marček, Frederik Bilovský, Štefan Pekár, Peter Sládek (všetci Myjava), Marion Glavaš (Zlaté Moravce), Tamás Priskin, Kornel Saláta (obaja Slovan Bratislava), Róbert Pillár (Senica)