Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Neapol prepustil trénera Ancelottiho, špekuluje sa o nástupcovi

Tréner Bayernu Carlo Ancelotti (vpravo) počas prvého zápasu štvrťfinále Ligy majstrov FC Bayern Mníchov - Real Madrid v Mníchove 12. apríla 2017. Foto: TASR/AP

Neapol skončil pod Ancelottiho vedením na druhej priečke uplynulej sezóny Serie A. V prebiehajúcej mu patrí priebežne až siedma priečka.

Neapol 11. decembra (TASR) - Taliansky futbalový klub SSC Neapol prepustil trénera Carla Ancelottiho. Stalo sa tak napriek utorňajšej výhre nad KRC Genk 4:0, vďaka ktorej postúpil tím z druhého miesta E-skupiny do osemfinále Ligy majstrov.

"Neapol sa rozhodol uvoľniť Carla Ancelottiho z postu trénera prvého tímu," píše sa v stanovisku talianskeho klubu.

Utorňajší triumf nad Genkom ukončil deväťzápasovú šnúru bez víťazstva vo všetkých súťažiach. Podľa talianskych médií sú za prepustením aj nezhody v šatni a napätie medzi vedením, trénerom a hráčmi. Ancelottiho nástupcom by sa mal podľa miestnych médií stať bývalý tréner AC Milána Gennaro Gattuso. Ancelotti ešte v pondelok novinárom povedal: "Tréner musí mať vždy pripravený kufor, aby sa vedel ihneď zbaliť. Ale sám neodstúpim, nikdy som to neurobil. Vedenie tímu rozhodne. Ale hráči nedávajú zo seba to, na čo majú."

Neapol skončil pod Ancelottiho vedením na druhej priečke uplynulej sezóny Serie A. V prebiehajúcej mu patrí priebežne až siedma priečka, keď stráca na vedúci Inter Miláno už 17 bodov. Informovala agentúra AP.