Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Rodgers po smutnej Gerrardovej rozlúčke ponúkol odchod z Liverpoolu

Brendan Rodgers Foto: TASR/AP

Tridsaťštyriročný Gerrard odchádza do zámorskej MLS, kde bude hrať za Los Angeles Galaxy.

Liverpool 25. mája (TASR) - Posledný zápas za "The Reds" a najhoršia prehra vo futbalovej Premier League za uplynulých 52 rokov. Kapitán a ikona FC Liverpool Steven Gerrard síce jeho posledným gólom v drese FC Liverpool zmiernil debakel v záverečnom kole ročníka 1:6 na ihrisku Stoke City, ale zverenci trénera Brendana Rodgersa si určite súťažnú rozlúčku so spoluhráčom predstavovali inak.

Fanúšik Liverpoolu ďakuje Stevenovi Gerrardovi s tričkom na konci futbalového zápasu anglickej Premier League so Stoke City v Stoke on Trent 24. mája 2015. Steven Gerrard sa v nedeľu rozlúčil s divákmi v Stoke City, kde odohral svoj posledný zápas pred odchodom do Los Angeles Galaxy v americkej MLS.
Foto: TASR/AP


Päťnásobný európsky šampión, v drese ktorého odohral celý zápas slovenský obranca Martin Škrtel, navyše prišiel o priamu účasť v skupinovej fáze Európskej ligy 2015/2016, a musí do predkola. Severoírsky kouč po zápase ponúkol odchod z Anfield Road. "Začnem ospravedlnením. Všetci fanúšikovia Liverpoolu si ho zaslúžia, lebo to bolo nehodné nášho mužstva. Ak majitelia budú chcieť, aby som odišiel, tak odídem. Myslím si ale, že stále mám klubu čo ponúknuť," citovali trénera 18-násobného anglického majstra britské médiá.

Tridsaťštyriročný Gerrard odchádza do zámorskej MLS, kde bude hrať za Los Angeles Galaxy. Rozlúčil sa jeho typickým gólovým zakončením a zaznamenal tak 186. presný zásah v 710. vystúpení. "Určite si Steven nepredstavoval takýto koniec v jeho poslednom zápase. Zaslúži si ale uznanie, ako sa snažil stále viesť tím. A to mu po góle preukázali aj naši fanúšikovia, ktorí mu zatlieskali a rovnakým spôsobom sa s ním rozlúčili aj po zápase," povedal tréner domácich Mark Hughes.