Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Tréner Škótska: Slováci sú nám podobní. Nemajú v tíme svetové hviezdy

Gordon Strachan, archívne foto Foto: TASR - Štefan Puškáš

Škótov potešilo, že nedostali z 2. koša Taliansko alebo Francúzsko, najviac samozrejme na Britských ostrovoch rezonuje konfrontácia s Anglickom.

Glasgow 26. júla (TASR) - Tréner škótskej futbalovej reprezentácie Gordon Strachan prirovnal po žrebe kvalifikácie majstrovstiev sveta 2018 v Rusku tím slovenských reprezentantov k jeho zverencom. Ďalšími súpermi Slovákov v F-skupine budú Anglicko, Slovinsko, Litva a Malta.



"Slováci sú podobní ako my. Nemajú v tíme svetové hviezdy, ale spolu tvoria silný tím, čo je ich výhoda. Vedia, že k úspechu vedie len tvrdá práca a v tomto sme si veľmi podobní," povedal Strachan pre BBC Scotland. So Škótmi sa slovenskí futbalisti ešte nikdy nestretli.

Škótov potešilo, že nedostali z 2. koša Taliansko alebo Francúzsko, najviac samozrejme na Britských ostrovoch rezonuje konfrontácia s Anglickom. "Z pohľadu fanúšikov je to skvelé. Myslím, že diváci sa už nevedia dočkať," dodal Strachan. Škóti sa so svojím veľkým "susedom" stretli súťažne naposledy v roku 1999. V baráži o ME 2000 vtedy uspeli Angličania.