Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Futbal

Futbalová reprezentácia do 19 rokov odohrá v Japonsku tri zápasy

Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 19 rokov Milan Malatinský. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Zverenci trénera Malatinského sa na ňom stretnú s mládežníckym výberom Šizuoky a s rovesníkmi domáceho Japonska a Kostariky.

Bratislava 9. augusta (TASR) - Slovenskú futbalovú reprezentáciu do 19 rokov čaká prvá medzinárodná previerka na turnaji SBS Cup 2016 v Japonsku. Zverenci trénera Milana Malatinského sa na ňom stretnú s mládežníckym výberom Šizuoky (11. augusta o 8.00 SELČ) a s rovesníkmi domáceho Japonska (12. augusta o 11.20 SELČ) a Kostariky (14. augusta o 9.00 SELČ).

"Vzhľadom na skutočnosť, že sa hrá mimo asociačného termínu a mnohí hráči kádra budú k dispozícii viacerým klubom najvyššej domácej súťaže, sme sa rozhodli nominovať aj hráčov z ročníka 1998. Turnaj vnímam predovšetkým ako kvalitnú previerku pred blížiacou sa kvalifikáciou v Poľsku," citoval oficiálny web SFZ kormidelníka M. Malatinského, ktorý urobil v nominácii dve vynútené zmeny: "Zranenia nedovoľujú odcestovať dvojici Kele - Černák, spomedzi náhradníkov dostanú príležitosť Seničania Jakub Krč a Matej Kosorín."

Na turnaji SBS Cup sa Slováci stretnú s výbermi Japonska, Kostariky a regionálneho výberu Šizuoky. "Pre nás je to skvelý test výkonnosti hráčov a celého mužstva, odohráme tri zápasy s kvalitnými súpermi. S Japonskom máme skúsenosti z turnajov Slovakia Cup, Granatkin Cup a z Ježkovho memoriálu, Kostarika je pre nás veľkou neznámou," povedal na margo súperov Malatinský a vyjadril sa aj smerom k osemhodinovému časovému posunu, horúčavám a pre našinca extrémne vysokej vlhkosti vzduchu v Japonsku. "Na nič sa nebudeme vyhovárať, podmienky sú dané. Budeme sa snažiť čo najlepšie a najrýchlejšie adaptovať. Myslím si, že tieto faktory nebudú mať na výkonnosť mužstva dosah, myslíme pozitívne a veríme si," dodal na záver kouč slovenskej 19-ky.

Program SR 19 (v SELČ):

11. augusta o 08.00 SLOVENSKO "19" - Šizuoka Youth
12. augusta o 11.20 SLOVENSKO "19" - Kostarika "19"
14. augusta o 09.00 Japonsko "19" - SLOVENSKO "19"


Nominácia SR 19 na turnaj v Japonsku (zdroj: www.futbalsfz.sk):

brankári: Benjamín Száraz (FK Senica), Dávid Šípoš (FC Nitra)
obrancovia: Branislav Šušolík (MŠK Žilina), Adrián Kopičár (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Šalata (FK Inter Bratislava), Denis Nemček (FC Spartak Trnava), Nikolas Včelka (FC Vysočina Jihlava)
stredopoliari: Viktor Jedinák, Jakub Krč (obaja FK Senica), Péter Varga (FK Senica), Jakub Krela (MŠK Žilina), Rastislav Václavík (MŠK Žilina), Jozef Vajs (MFK Zemplín Michalovce), Erik Hric (ŽP Šport Podbrezová), Christián Herc (Wolverhampton Wanderers FC)
útočníci: Daniel Dubec (FC Spartak Trnava), Pavol Bellás (MFK Zemplín Michalovce), Matej Kosorín (FK Senica)
tréner: Milan Malatinský
asistent trénera: Tibor Goljan
lekár: Július Karácsony
masér: Miroslav Seňan
hlavný vedúci: Milan Lešický