Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Futbal

Reprezentácia SR do 21 rokov má postup na budúcoročné ME už na dosah

Na snímke český tréner SR 21 Pavel Hapal. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Zverenci trénera Pavla Hapala sa v piatok 7. októbra v Myjave stretnú s bieloruskými rovesníkmi a eliminačné boje o postup na ME 2017 zavŕšia v utorok 11. októbra v Turecku.

Myjava 3. októbra (TASR) - Tréner slovenskej reprezentácie do 21 rokov Pavel Hapal privítal v pondelok všetkých 23 nominovaných futbalistov na októbrové vyvrcholenie kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy tejto vekovej kategórie do Poľska. Jeho zverenci sa v piatok 7. októbra (18.30 h) v Myjave stretnú s bieloruskými rovesníkmi a eliminačné boje zavŕšia v utorok 11. októbra na pôde tureckých vrstovníkov v Alanyi (16.00 h SELČ).

"Štyria hráči pricestujú o chvíľu neskôr, ale budeme pohromade a podľa informácií nemáme žiadne zdravotné problémy," povedal český kouč na myjavskom zraze. Pre indispozície však nemohol povolať kapitána Adama Zreľáka ani ľavého obrancu Róberta Mazáňa. "Na Cypre sme si poradili aj bez Adama, dúfam, že to zvládneme opäť. Na ľavý kraj defenzívy máme alternatívy, Lukáš Skovajsa je ľavák. Ešte si to preberieme, zostáva nám dostatok času na prípravu," pokračoval Hapal.

Mladí Slováci figurujú na čele ôsmej kvalifikačnej skupiny a na priamy postup im v dvojzápase stačí získať jediný bod. O ich účasti na šampionáte "dvadsaťjednotiek" 2017 sa však môže rozhodnúť už deň pred zápasom proti Bielorusku, pokiaľ vo štvrtok Holandsko doma nezvíťazí nad Tureckom.

"Postup je rovnako ďaleko ako blízko. Posledný krok býva najťažší, no motivácia je veľká a verím, že vybojujeme minimálne bod. Nechcem špekulovať, bez ohľadu na výsledok duelu Holandsko - Turecko chceme zvíťaziť v oboch stretnutiach. Do Turecka v žiadnom prípade nepôjdeme na výlet, aj v prípadnej pozícii už istého postupujúceho to bude ďalšie kvalifikačné vystúpenie," dodal Hapal.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na októbrový asociačný termín:

brankári: Adrián Chovan (AS Trenčín), Matúš Hruška (Spartak Myjava), Marek Rodák (FC Fulham)
obrancovia: Lukáš Skovajsa (AS Trenčín), Denis Vavro (MŠK Žilina), Martin Králik (MŠK Žilina), Milan Škriniar (Sampdoria Janov), Martin Valjent (Ternana Calcio), Branislav Niňaj (Sporting Lokeren), Ľubomír Šatka (Newcastle United)
stredopoliari: Miroslav Káčer (MŠK Žilina), Nikolas Špalek (MŠK Žilina), Tomáš Brigant (Spartak Myjava), Martin Chrien (MFK Ružomberok), Jakub Hromada (Viktoria Plzeň), Jaroslav Mihalík (Slavia Praha), Dávid Ivan (Bari), László Bénes (Borussia Mönchengladbach), Albert Rusnák ml. (FC Groningen), Stanislav Lobotka (FC Nordsjaelland), Matúš Bero (AS Trabzonspor)
útočníci: Pavol Šafranko (FO ŽP Šport Podbrezová), Tomáš Vestenický (Cracovia Krakov)


Tabuľka 8. skupiny:

1. SLOVENSKO 6 5 0 1 17:4 15
2. Holandsko 6 3 1 2 11:9 10
3. Turecko 6 3 0 3 6:7 9
4. Bielorusko 7 2 2 3 6:8 8
5. Cyprus 7 1 1 5 3:15 4