Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Futbalisti do 15 rokov zdolali v príprave Severné Írsko 3:1

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Zverenci kouča Petra Štefaňáka nastúpia v odvete proti rovnakému súperovi v stredu 27. mája o 11.00 h opäť v Senci.


Senec 25. mája (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia do 15 rokov vyhrala v Senci v prvom z dvojice prípravných zápasov so Severným Írskom 3:1.

Zverenci kouča Petra Štefaňáka nastúpia v odvete proti rovnakému súperovi v stredu 27. mája o 11.00 h opäť v Senci, informoval oficiálny web SFZ.

Prípravný zápas v Senci:
Slovensko "15" - Severné Írsko "15" 3:1 (1:1)
Góly:
40. Labaj, 62. Čerňanský, 76. Majling - 12. Brown

zostava SR "15": Fojtíček - Strachan, Labaj, A. Čech, Vojtko - T. Kiss (59. Slebodník), Filipiak (73. Ružička) - Pochylý (73. Majling), Potoma (54. Remeta), Haramia (54. Čerňanský) - Gerebenits

Povedali po zápase
Peter Štefaňák, tréner SR "15":
"Prvý polčas priniesol množstvo chýb a nepresností, opäť sme raz po jednej z nich inkasovali. Už tradične sme v druhej časti hry zvýšili dôraz, prebrali iniciatívu a následne prišli aj góly. Spomenuté chyby vychádzali z prílišnej nervozity, sebavedomie v koncovke obralo chlapcov o minimálne tri góly v prvom polčase. Teší ma, že z posledných piatich stretnutí dokázali chlapci v štyroch otočiť skóre zápasu a mužstvo sa snaží hrať otvorený, ofenzívny futbal. Hráči dokázali preniesť nacvičené situácie z tréningového procesu do zápasu a vďaka tomu doviedli zápas do víťazného konca. Tešíme sa z víťazstva a už teraz myslíme na stredajšiu odvetu."