Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

Garcia nečakane rezignoval na post futbalového trénera Villarrealu

Na snímke tréner Manuel Pellegrini. Foto: TASR/AP

V uplynulých mesiacoch mal údajne vážne konflikty s viacerými oporami účastníka Primera División. Novým trénerom ruskej reprezentácie sa stal zas Čerčesov.

Madrid 11. augusta (TASR) - Španielsky futbalový kormidelník Marcelino Garcia nečakane rezignoval na post trénera Villarrealu. Podľa agentúry dpa mal v uplynulých mesiacoch vážne konflikty s viacerými oporami účastníka Primera División.

Garcia sedel na lavičke Villarrealu od roku 2013 a v uplynulej sezóne priviedol "žltú ponorku" k štvrtému miestu znamenajúcemu účasť v play off Ligy majstrov. V boji o postup do skupinovej fázy sa Villarreal stretne s Monacom.



Ako informovali španielske médiá, vedenie klubu sa po odchode Garciu bude snažiť osloviť bývalého úspešného kouča Manuela Pellegriniho. Číľan viedol Villarreal v rokoch 2004 - 2009 a momentálne je bez angažmánu, v máji skončil v Manchestri City.

Čerčesov sa stal novým trénerom ruskej reprezentácie

Novým trénerom ruskej futbalovej reprezentácie sa stal Stanislav Čerčesov, ktorý pri kormidle "zbornej" nahradí Leonida Sluckého. Ten nepredĺžil zmluvu s vedením zväzu po neúspechu na EURO 2016, kde Rusko nepostúpilo zo základnej skupiny do osemfinále. Informovala agentúra dpa.

Na snímke futbalový tréner Stanislav Čerčesov.
Foto: TASR/AP


Päťdesiatdvaročný Čerčesov je bývalým brankárom reprezentácie. Na klubovej úrovni chytal za oba moskovské kluby Lokomotiv a Spartak, pôsobil aj v Nemecku (Dynamo Drážďany) a Rakúsku (Tirol Innsbruck). Ako tréner viedol Dinamo Moskva a Legiu Varšava. S ruským tímom ho čaká náročná úloha uspieť na domácich MS 2018.