Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

VIDEO: Priveľká radosť z gólu stála futbalistu život

Futbalista si po salte poranil miechu Foto: youtube

Po svojom góle spravil niekoľko premetov a pri dopade si poranil miechu.

Naí Dillí 20. októbra (TASR) - Indický futbalista zomrel na následky ťažkého poškodenia miechy, ktoré si spôsobil, keď chcel osláviť gól saltom.

Dvadsaťtriročný stredopoliar Bethlehem Vengthlang FC Peter Biaksangzuala skonal v nedeľu v nemocnici v štáte Mizoram na severovýchode krajiny. Vážne zranenie utrpel ešte minulý utorok v zápase tretej najvyššej súťaže tohto štátu.

"Tento prípad nás šokoval. My vo Futbalovej asociácii Mizoramu (MFA) sme urobili, čo sme mohli, no nedokázali sme ho zachrániť," uviedol pre agentúru Reuters sekretár MFA Lalnghinglova Hmar.

Biaksangzuala sa zranil po tom, čo strelil vyrovnávajúci gól do siete Chanmari West FC. Presný zásah oslávil saltom, no po nevydarenom dopade zostal ležať na zemi v bezvedomí. "Prezident MFA je zároveň štátnym ministrom zdravotníctva a urobil všetko, čo bolo možné. Zvažovali sme, že ho prevezieme do Naí Dillí, no jeho stav bol veľmi vážny. Väčšinou bol v bezvedomí, občas vyhláskoval niekoľko slov," dodal Hmar.

Vedenie Bethlehemu sa už rozhodlo na Biaksangzualovu počesť vyradiť zo súpisky jeho dres s číslom 21 a MFA zorganizuje zápas na uctenie si jeho pamiatky.