Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Keller novým trénerom Norimbergu, Mintál sa vracia k tímu do 21 rokov

Bývalý slovenský futbalový reprezentant tréner tímu do 21 rokov 1. FC Norimberg Marek Mintál. Foto: TASR/DPA

Z výsledkovej krízy má Norimberg vyhrabať nový hlavný tréner Keller, ktorý naposledy viedol v II. bundeslige FC Ingolstadt a Union Berlín.

Norimberg 12. novembra (TASR) - Bývalý slovenský futbalový reprezentant Marek Mintál už nebude ďalej viesť prvé mužstvo 1. FC Norimberg. Vo funkcii dočasného kouča nemeckého druholigistu skončil, kormidlo po nedávno odvolanom Damirovi Canadim prevzal 49-ročný Jens Keller. Mintál pokračuje v klube naďalej ako tréner tímu do 21 rokov.

Z výsledkovej krízy má Norimberg vyhrabať nový hlavný tréner Keller, ktorý predtým viedol v II. bundeslige FC Ingolstadt a Union Berlín. V utorok podpísal zmluvu do júna 2021, jeho asistentom bude Thomas Stickroth.

Štyridsaťdvaročný Mintál si v Norimbergu odkrútil dve hráčske anabázy (2003 - 2011, 2012 - 2013). Po odvolaní Canadiho súhlasil, že dočasne povedie A-tím 1. FCN. Mužstvo viedol aj v domácom súboji 13. kola druhej nemeckej ligy, v ktorom Norimberg prehral s lídrom Arminia Bielefeld hladko 1:5. V tabuľke patrí bavorskému klubu po 13 odohraných zápasoch 14. priečka.