Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

Kloppa má v Liverpoole nahradiť Amorim, informovala Sky Sports

Na archívnej snímke zo 14. marca 2024 tréner Sportingu Lisabon Ruben Amorim gestikuluje počas odvetného osemfinálového zápasu Európskej ligy Atalanta Bergamo - Sporting Lisabon v Bergame. Foto: TASR/AP

Podľa britskej televíznej stanice Sky Sports už dospeli obe strany k ústnej dohode.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Liverpool 9. apríla (TASR) - Portugalský tréner Ruben Amorim by mohol v lete nahradiť Jürgena Kloppa na lavičke anglického futbalového klubu FC Liverpool. Podľa britskej televíznej stanice Sky Sports už dospeli obe strany k ústnej dohode.

Britské médiá ďalej informovali, že 39-ročný tréner Sportingu Lisabon sa mal s klubom dohodnúť na trojročnom kontrakte. Nemenovaný zdroj z prostredia "The Reds" však uviedol, že informácie sú "nepresné" a že klub momentálne zvažuje viacero kandidátov.

Amorim začal trénerskú kariéru v portugalskom Casa Pia, neskôr pôsobil v Brage a na lavičku Sportingu prišiel v marci 2020. Vo veku 36 rokov doviedol tím v ďalšej sezóne k prvému majstrovskému titulu po 19 rokoch. S lisabonským klubom tiež dvakrát triumfoval v domácej pohárovej súťaži a raz získal Portugalský superpohár. Amorim má síce s tímom podpísanú zmluvu do leta 2026, no tá obsahuje výstupnú klauzulu.

Klopp nečakane oznámil svoj odchod z Liverpoolu na konci januára. Nemec pôsobí na Anfielde od roku 2015 a stal sa jediným trénerom v histórii klubu, ktorému sa podarilo vybojovať všetkých šesť najväčších trofejí. V prípade jeho náhrady sa skloňovali mená Xabiho Alonsa z Bayeru Leverkusen či trénera Brightonu Roberta de Zerbiho, obaja však tieto špekulácie zamietli.