Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

Liverpool remizoval na ihrisku ManUtd 2:2, Tottenham zdolal Nottingham

Futbalista Manchestru United Marcus Rashford (uprostred) a hráč Liverpoolu Jarell Quansah bojujú o loptu v hlavičkovom súboji počas zápasu 32. kola anglickej Premier League Manchester United - FC Liverpool v Manchestri v nedeľu 7. apríla 2024. Foto: TASR/AP

"The Reds" sa v závere dostali do niekoľkých sľubných šancí, Diaz však prestrelil bránku a Elliottovu strelu zneškodnil Onana.

Manchester 7. apríla (TASR) - Futbalisti FC Liverpool remizovali v nedeľnom šlágri 32. kola Premier League na ihrisku Manchestru United 2:2. "The Reds" prišli po víkende o prvé miesto, na čele tabuľky ich vystriedal Arsenal Londýn, ktorý má pri rovnakom počte bodov (71) lepšie skóre aj vzájomné zápasy. Tretí je obhajca titulu Manchester City s jednobodovým mankom. Hráči Chelsea Londýn iba remizovali s posledným tímom tabuľky Sheffieldom United 2:2. Tottenham zdolal Nottingham 3:1 a dostal sa na štvrté miesto, zaručujúce účasť v Lige majstrov.

Manchester dostal loptu do siete už v 2. minúte, ale Alejandro Garnacho bol predtým v ofsajde a gól neplatil. Krátko na to sa dostali do veľkej šance aj hostia, Mohamed Salah našiel Dominika Szoboszlaia, ktorý bol sám pred Andrem Onanom, ale brankár Manchestru zneškodnil jeho strelu ľavou rukou. Liverpool viedol od 23. minúty, keď Darwin Nunez predĺžil po rohovom kope loptu na zadnú žrď, kde bol úplne voľný Luis Diaz a akrobatickým zakončením prekonal Onanu. "The Reds" mohli pred prestávkou zvýšiť svoj náskok, ale zlyhali v koncovke.

V 50. minúte urobil veľkú chybu Jarell Quansah a kapitán domácich Bruno Fernandes z veľkej diaľky vyrovnal na 1:1. United gól pomohol a po centri Marcusa Rashforda mohol Casemiro zvýšiť, ale Caoimhin Kelleher loptu vyrazil. Okamžite však prišiel protiútok, no Nunez netrafil prázdnu bránku. V 67. minúte našiel Aaron Wan-Bissaka v šestnástke Kobbieho Mainooa, ktorý sa otočil s loptou a Kelleher na jeho strelu nedosiahol. V 79. minúte sa dostal Salah do veľkej príležitosti, ale minul. Liverpool pokračoval v aktivite a o niekoľko minút z toho vyťažil. Harveyho Elliotta fauloval v pokutovom území Wan-Bissaka a Salah s prehľadom premenil penaltu. "The Reds" sa v závere dostali do niekoľkých sľubných šancí, Diaz však prestrelil bránku a Elliottovu strelu zneškodnil Onana.

Chelsea viedla od 11. minúty, keď sa po rohovom kope dostal k lopte Conor Gallagher, ktorý vystrelil a jeho pokus jemne tečoval Thiago Silva. Domáci vyrovnali po polhodine, Jayden Bogle prekonal Dordeho Petroviča. Hostia sa v 60. minúte opäť dostali do jednogólového náskoku zásluhou Noniho Maduekeho. Sheffield však dokázal v závere strelilť druhý gól a Oli McBurnie zariadil deľbu bodov. Chelsea patrí deviate miesto, Sheffield je na poslednej 20. priečke.

Spurs sa ujali vedenia po štvrťhodine, center Tima Wernera si vrazil do vlastnej siete Murillo. Nottingham vyrovnal v prvom polčase zásluhou Chrisa Wooda. Tottenhamu však vyšla úvodná desaťminútovka a po zakočeniach Mickyho van de Vena a Pedro Porra získali tri body. Hráčom Forest patrí 17. miesto.



Premier League - 32. kolo:


Tottenham Hotspur - Nottingham Forest 3:1 (1:1)

Góly: 16. Murillo (vlastný), 53. van de Ven, 58. Porro – 27. Wood (Elanga)


Sheffield United - Chelsea Londýn 2:2 (1:1)

Góly: 32. Bogle, 90.+3 McBurnie – 11. Silva, 66. Madueke


Manchester United - FC Liverpool 2:2 (0:1)

Góly: 50. Fernandes, 67. Mainoo – 23. Diaz, 84. Salah (z 11 m)