Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

Liverpool vyťažil z prevahy nad United len bod, Klopp zostáva pokojný

Futbalisti Liverpoolu Mohamed Salah (vľavo) a Harvey Elliott sa tešia po strelení gólu počas zápasu 32. kola anglickej Premier League Manchester United - FC Liverpool v Manchestri v nedeľu 7. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Liverpool v prvom polčase nepustil súpera ani k jednej strele, pričom jeho hráči vyprodukovali až 14 streleckých pokusov.

Manchester 8. apríla (TASR) - Po uplynulom víkende prišlo k výmene na poste lídra najvyššej anglickej futbalovej súťaže. Hráči FC Liverpool napriek drvivej prevahe iba remizovali v nedeľňajšom šlágri 32. kola Premier League na ihrisku Manchestru United 2:2 a klesli v tabuľke na druhé miesto, napriek tomu zostáva ich tréner Jürgen Klopp pokojný.

"Mali sme vyhrať, to je jasné. Najmä v prvom polčase sme zahodili niekoľko sľubných príležitostí a mohli sme viesť viac ako len o jeden gól. Prial by som si mať na čele tabuľky 10-bodový náskok, kto by také niečo nechcel? Sme však realisti, táto liga je nesmierne vyrovnaná a ja som O.K. s tým, že sme stále v dobrej východiskovej pozícii z hľadiska boja o titul," citovala Kloppa agentúra AFP. Jeho tím vystriedal na čele tabuľky Arsenal Londýn, ktorý deň predtým vyhral na ihrisku Brightonu 3:0 a má pri rovnakom počte bodov (71) lepšie skóre aj vzájomné zápasy. Tretí je obhajca titulu Manchester City s jednobodovým mankom.

Liverpool v prvom polčase nepustil súpera ani k jednej strele, pričom jeho hráči vyprodukovali až 14 streleckých pokusov. Hostia viedli od 23. minúty, keď Darwin Nunez predĺžil po rohovom kope loptu na zadnú žrď, kde bol úplne voľný Luis Diaz a akrobatickým zakončením prekonal Onanu. "The Reds" mohli pred prestávkou zvýšiť svoj náskok, ale zlyhali v koncovke. V 50. minúte urobil veľkú chybu Jarell Quansah a kapitán domácich Bruno Fernandes z veľkej diaľky vyrovnal na 1:1. United gól pomohol a po centri Marcusa Rashforda mohol Casemiro zvýšiť, ale Caoimhin Kelleher loptu vyrazil. Okamžite však prišiel protiútok, no Nunez netrafil prázdnu bránku.

V 67. minúte našiel Aaron Wan-Bissaka v šestnástke Kobbieho Mainooa, ktorý sa otočil s loptou a Kelleher na jeho strelu nedosiahol. V 79. minúte sa dostal Salah do veľkej príležitosti, ale minul. Liverpool však pokračoval v aktivite a o niekoľko minút z toho vyťažil. Harveyho Elliotta fauloval v pokutovom území Wan-Bissaka a Salah s prehľadom premenil penaltu. "The Reds" sa v závere dostali do niekoľkých sľubných šancí, Diaz však prestrelil bránku a Elliottovu strelu zneškodnil Onana.

Kapitán Liverpoolu Virgil van Dijk priznal, že výsledok je pre jeho tím krutý. "Cítime sa ako po prehratom zápase. Mohli sme pritom rozhodnúť už skôr. Žiaľ, pred vyrovnávajúcim gólom na 1:1 sme spravili individuálnu chybu, no napriek tomu sme stále boli lepší. Aj za stavu 2:1 pre United sme mali plejádu šancí na to, aby sme duel otočili," poznamenal van Dijk.

Kloppov náprotivok Erik ten Hag mal napriek zisku bodu s jedným z kandidátov na titul zmiešané pocity. "Môžeme sa hnevať sami na seba za hlúpe chyby, ktorých sme sa dopustili. Na druhej strane som veľmi hrdý na moje mužstvo. Je vidieť, že sa zlepšujeme od zápasu k zápasu. Potenciál hráčov je úžasný," uviedol ten Hag. Jeho mužstvo už v treťom zápase za sebou nezvládlo záver, predtým proti Brentfordu a Chelsea inkasovalo v nadstavenom čase a teraz prišlo o plný bodový zisk v 84. minúte po premenenej jedenástke Salaha.

"Keď sa dostanete trikrát v priebehu týždňa do víťaznej pozície a tesne pred koncom stratíte body, je to veľké sklamanie," konštatoval Ten Hag. "Červení diabli" strácajú po víkende na štvrtú priečku znamenajúcu účasť v budúcom ročníku Ligy majstrov jedenásť bodov, pričom do konca sezóny zostáva osem kôl. "Naše šance nie sú veľké, ale neskladáme zbrane a budeme bojovať do konca," sľúbil ten Hag.