Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Róbert Mak nedohral zápas, z ihriska odchádzal so zranením

Róbert Mak Foto: TASR/Milan Kapusta

PAOK aj napriek absencii slovenského reprezentanta vyhral 2:1 a naďalej je lídrom tabuľky.

Solún 20. októbra (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Robert Mak nedohral nedeľňajší zápas 6. kola gréckej ligy medzi jeho PAOK-om Solún a Artromitosom. V závere prvého polčasu dostal "koňara" a v 51. minúte musel opustiť ihrisko. PAOK vyhral 2:1 a naďalej je lídrom tabuľky.

"Začali sme dobre, za prvú polhodinku sme získali dvojgólový náskok. Po zmene strán hostia znížili a poslednú štvrťhodinku hrali v početnej výhode, keďže spoluhráč Vitor dostal červenú kartu. Po ťažkom boji sme nakoniec víťazstvo ubránili. V závere prvého dejstva som dostal do stehna poriadneho ,,koňara“. Skúšal som to rozbehať, ale nešlo to. Preto som išiel dole už na začiatku druhého dejstva. Nemalo by to byť nič vážne, no nie je isté, či stihnem štvrtkový duel Európskej ligy proti Fiorentine," povedal slovenský stredopoliar pre svoju oficiálnu webovú stránku.

Dvadsaťtriročný bývalý hráč Slovana Bratislava, Manchestru City a 1. FC Norimberg strelil v tejto sezóne v gréckej najvyššej súťaži štyri góly. Mak si kvalitnými výkonmi vybojoval stabilné miesto v základnej jedenástke slovenského národného tímu, v septembri gólom rozhodol o cennom triumfe zverencov trénera Jána Kozáka na Ukrajine. Nastúpil aj v októbrových dvoch víťazných súbojoch proti Španielsku (2:1) a Bielorusku (3:1).