Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Mexičania sa stali víťazmi CONCACAF Gold Cupu, Jamajku zdolali 3:1

Jamajský brankár Ryan Thompson nedokázal chytiť strelu mexického hráča Jesusa Coronu, ktorá skončila v sieti vo finálovom zápase CONCACAF Gold Cupu v americkej Philadelphii 26. júla 2015. Foto: TASR/AP

Pre Jamajku to bola premiérová účasť vo finále a vôbec ako prvý karibský tím sa dostala až do záverečných bojov o zlato.

Philadelphia 27. júla (TASR) - Futbalisti Mexika sa stali víťazmi CONCACAF Gold Cupu. V nedeľňajšom finále vo Philadelphii zdolali Jamajku 3:1 a do zbierky pridali už rekordný siedmy titul na podujatí. Pre Jamajku to bola premiérová účasť vo finále a vôbec ako prvý karibský tím sa dostala až do záverečných bojov o zlato.

Mexiko sa rehabilitovalo za nedávny šampionát Copa America, na ktorom stroskotalo už v skupine. Zároveň sa priblížilo k zisku miestenky na Pohár konfederácií v roku 2017, ktorý bude generálkovým turnajom pred MS 2018. Už 9. októbra sa "El Tri" stretnú na pasadenskom štadióne Rose Bowl s víťazmi Gold Cupu z roku 2013 Američanmi a víťaz si zaistí účasť na Pohári konfederácií. "Vyhrali sme Gold Cup, ale naším cieľom je postup na Pohár konfederácií. Máme dostatok času, aby sme sa čo najlepšie pripravili na zápas s USA. Bude to derby ako remeň, rozhodne momentálna forma hráčov. Verím, že sa nám budú vyhýbať zranenia," vyjadril sa Miguel Herrera.

Mexický kouč bol hrdý na svojich zverencov. "Nie je ľahké vstupovať do finále ako favorit. Jamajku bral každý na ľahkú váhu, ale súper počas turnaja dosahoval jeden dobrý výsledok za druhým a jeho postup do finále nebol náhodný. V prvom rade som vyzýval hráčov, aby neprišlo k podceneniu. Myslím, že sme súpera zlomili druhým gólom v úvode druhého polčasu. Potom sme mali nad stretnutím kontrolu," dodal spokojný Herrera.

Jamajčania sa s finálovou prehrou zmierili rýchlo. "Pre mňa má táto medaila cenu zlata. Nikto to s nami nemal ľahké. Je príjemné vedieť, že Jamajka má kvalitný tím, ktorý sa môže konfrontovať s hocijakým súperom," vyhlásil nemecký kouč v službách "Reggae Boyz" Winfried Schäfer.

Gold Cup - finále
Jamajka - Mexiko 1:3 (0:1)
Góly: 79. Mattocks - 30. Guardado, 46. Corona, 60. Peralta