Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

Mráz si dvoma gólmi otvoril účet v dánskej lige: Skvelý moment

Na archívnej snímke Samuel Mráz. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Dvadsaťdvaročný slovenský reprezentant prišiel začiatkom septembra do Bröndby na hosťovanie z talianskeho druholigového FC Empoli a už skôr sa dokázal gólovo presadiť aj v súboji národného pohára.

Kodaň 11. novembra (TASR) - Slovenský futbalový útočník Samuel Mráz si skvelým spôsobom otvoril strelecký účet v dánskej lige. V nedeľu dvoma gólmi zariadil domáci triumf Bröndby Kodaň nad Esbjerg fB 2:1. Dvadsaťdvaročný slovenský reprezentant prišiel začiatkom septembra do Bröndby na hosťovanie z talianskeho druholigového FC Empoli a už skôr sa dokázal gólovo presadiť aj v súboji národného pohára.

V nedeľu sa bývalý hráč Senice, Žiliny či Crotone najprv presadil v 29. minúte pohotovou strelou zvnútra pokutového územia a o šesť minút neskôr šikovnou hlavičkou zvýšil na 2:0. Hostia síce v druhom polčase znížili, ale domáci, za ktorých Mráz odohral 81 minút, už víťazstvo z rúk nepustili.

"Som veľmi šťastný. Dal som dva góly, ktoré boli pre mužstvo veľmi dôležité, pretože v druhom polčase sme hrali naozaj zle. Na tomto musíme pracovať. Bol to naozaj ťažký zápas, teraz však môžeme mať počas reprezentačnej prestávky pokojnejšiu myseľ," citovala oficiálna webová stránka dvojgólového hrdinu, ktorého domáci fanúšikovia po zápase mohutne vytlieskali.

"Som rád, že som tu dostal druhú šancu. Dal som prvý gól na domácom štadióne Bröndby a bol to pre mňa skvelý moment. Bolo tiež super oslavovať víťazstvo s našimi fanúšikmi po zápase," dodal Mráz, ktorý sa dostal aj do nominácie SR na záverečné kvalifikačné zápasy EURO 2020 proti Chorvátsku a Azerbajdžanu.