Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Futbal

Panama po vyradení z Gold Cupu žiada odstúpenie komisie rozhodcov

Na snímke hráči Panamy po semifinálovej prehre s Mexikom vo štvrtok 23. júla 2015. Foto: TASR/AP/Gregory Bull

Finalisti minulého šampionátu Severnej a Strednej Ameriky duel s Mexikom práve po góloch z pokutových kopov prehrali 1:2 po predĺžení.

Panama City 24. júla (TASR) - Rozhorčení zástupcovia Panamskej futbalovej federácie (FEPAFUT) žiadajú odstúpenie desaťčlennej komisie rozhodcov CONCACAF po tom, čo americký arbiter Mark Geiger v semifinále Gold Cupu odpískal proti ich tímu dve kontroverzné penalty. Finalisti minulého šampionátu Severnej a Strednej Ameriky duel s Mexikom práve po góloch z pokutových kopov prehrali 1:2 po predĺžení.

"To, čo sa stalo v semifinále s Mexikom, bola posledná kvapka do pohára trpezlivosti. Podobné situácie sa opakovali od nášho prvého zápasu na turnaji. Bolo evidentné a všetci to videli, že Panama bola na ihrisku lepšia než Mexiko," uviedli funkcionári Panamy na zväzovom webe. Rozhodca Geiger podľa nich jednal s jasným úmyslom poškodiť panamský tím.

Panama prišla už v prvom polčase o vylúčeného Luisa Tejadu, napriek tomu išla do vedenia zásluhou gólu Torresa z 57. minúty. V nervóznom závere odpískal americký rozhodca prvú jedenástku po údajnej ruke panamského hráča v šestnástke a Andres Guardado v deviatej minúte nadstaveného času vyrovnal na 1:1. V predĺžení rovnakým spôsobom rozhodol semifinálový súboj. Po záverečnom hvizde musela rozhodcu pred rozzúrenými hráčmi Panamy chrániť bezpečnostná služba.

Podobný záver mal aj zápas Kostariky s Mexikom vo štvrťfinále, Mexičania postúpili vďaka ďalšej kontroverznej penalte v poslednej minúte predĺženia.