Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Platini sa stretol s princom Alim, na reformy majú odlišný pohľad

Michel Platini, archívne foto Foto: TASR/AP

Šéf UEFA Platini verejne podporil princa Aliho v májových prezidentských voľbách, v ktorých nakoniec vyhral Blatter pomerom hlasov 133:73 a udržal si tak svoju funkciu.

Ženeva 23. júla (TASR) - Potenciálni rivali v boji o post prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Michel Platini a princ Ali bin al-Hussein sa spoločne stretli prvýkrát od momentu, keď šéf FIFA Sepp Blatter oznámil svoju rezignáciu. Ich hovorcovia neprezradili tému vzájomných rozhovorov, ktoré sa uskutočnili v stredu v južnom Francúzsku, kde má Platini sídlo.

Šéf Európskej futbalovej únie (UEFA) verejne podporil princa Aliho v májových prezidentských voľbách, v ktorých nakoniec vyhral Blatter pomerom hlasov 133:73 a udržal si tak svoju funkciu. O štyri dni neskôr však Švajčiar odstúpil z postu po obrovskom tlaku na jeho osobou v súvislosti s rozsiahlou korupčnou aférou, ktorá zasiahla FIFA.

Platini a ani jordánsky princ zatiaľ verejne nedeklarovali záujem uchádzať sa o prezidentské kreslo. Voľby nového šéfa FIFA sa uskutočnia 26. februára 2016 v Zürichu.

Z informácií, ktoré prenikli z ich spoločnej schôdzky, sa dá vyčítať, že na reformu FIFA majú obaja odlišný názor. Francúz podporuje myšlienku, aby nutné zmeny vo fungovaní strešného orgánu svetového futbalu urobila jedenásťčlenná nezávislá komisia. Princ Ali sa obáva, že závery komisie budú unáhlené, že ju bude negatívne ovplyvňovať odstupujúci Blatter a že by mandát k zmenám mal dostať až nový prezident FIFA.