Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

Trnava prehrala v Ružomberku, Slovan môže získať titul už o týždeň

Na snímke zľava hráč Spartaka Martin Šulek, hráč Ružomberka Timotej Múdry a hráč Spartaka Kristián Koštrna počas zápasu 19. kola Niké ligy medzi MFK Ružomberok a FC Spartak Trnava v Ružomberku v sobotu 10. februára 2024. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

O triumfe rozhodol v piatej minúte nadstaveného času Matúš Malý.

Ružomberok 6. apríla (TASR) - Futbalisti MFK Ružomberok zvíťazili v sobotňajšom zápase 4. kola nadstavbovej časti Niké ligy v skupina o titul nad FC Spartak Trnava 2:1. O triumfe rozhodol v piatej minúte nadstaveného času Matúš Malý. Hostia prišli o trojzápasovú víťaznú sériu, domáci bodovali v treťom stretnutí za sebou.

Trnava po sobotňajšej prehre stráca na vedúci Slovan už 18 bodov a presne toľko ich môže získať v záverečných šiestich kolách. "Belasí" môžu mať vzájomné duely so Spartakom teoreticky stále aj horšie, takže ešte nemajú istotu titulu, no môžu ho získať už v nasledujúcom kole v domácom súboji s Dunajskou Stredou v prípade, že získajú aspoň bod.

V prvom polčase to bola predovšetkým taktická bitka, keď sa oba tímy sústredili predovšetkým na kompaktnú defenzívu. V 30. minúte sa dostal do šance domáci útočník Hladík a brankár Takáč jeho strelu nohou vyrazil. Druhá polovica už bola jednoznačne ofenzívne živšia. V 56. minúte po závare pred bránou Spartaka prestrelil Selecký celú húštinu hráčov a otvoril skóre - 1:0. Hostia expresne zareagovali a vyrovnali Azangom. V závere nadstavenej päťminútovky však udreli Liptáci, po rohovom kope Seleckého skóroval Matúš Malý.



o titul

MFK Ružomberok - FC Spartak Trnava 2:1
(0:0)

Góly: 56. Selecký, 90.+5 Malý - 58. Azango. ŽK: Malý - Zeljkovič, Kóša. Rozhodovali: Ziemba - Vorel, Pacák, 1629 divákov.

Ružomberok: Frühwald - Gabriel, Maslo (46. Malý), Mojžiš (46. Chobot) - Luterán, Lavrinčík, Zsigmund, Selecký - Hladík (85. Jackuliak), Boďa (46. Gerec), Domonkos (77. Múdry)

Trnava: Takáč - Šulek (66. Koštrna), Ujlaky, Durič, Kóša, Bolaji (66. Mikovič) - Ofori (46. Azango), Zeljkovič, Bukata (66. Daniel), Bajnovič - Ďuriš (84. Poznar)

hlasy trénerov:

Ondřej Smetana, Ružomberok:
"Trnava bola na nás dobre pripravená. S tým sa rátalo, no nevedeli sme si poradiť. V druhom polčase chalani dobre zareagovali. Prípravná fáza a zakladanie útokov boli lepšie. Trošku sme sa dostali do priestorov, kde sa dalo viac hrať. Aj tak bolo ťažké sa do ich obrany dostať a vytvárať si nejaké šance. V takom prípade musí prísť i dlhý aut, či štandardky. Vytvoriť si tak trochu tlak na ich kvalitnú defenzívu. Párkrát sa to aj podarilo. Napokon to dobre dopadlo. Z víťazstva máme veľkú radosť. Víťazstvo nad takým súperom ako Trnava, je veľmi cenné."

Michal Gašparík, Trnava: "Videli sme bojovný, vyrovnaný, remízový zápas na zlom ihrisku. Ten futbal tak aj vyzeral, veľmi veľa strát a málo šancí. Veľa nakopávaných lôpt. Potom sme dostali gól po autovej situácii. Vzápätí sa naše mužstvo vrátilo do zápasu. V závere rozhodla ďalšia štandardná situácia. Absolútne nám ublížili druhopolčasové striedania. To bol aj dôvod toho, že na konci sme sa úplne nezmyselne dostali pod tlak a boli z toho domáce štandardky. A v poslednej sekunde gól. Deväť zápasov sme s Ružomberkom nevyhrali. Záver bol pre nás neuveriteľný."



V 4. kole nadstavby o udržanie sa vo futbalovej Niké lige sa zrodila bezgólová remíza 0:0 v stretnutí medzi MFK Zemplín Michalovce a AS Trenčín. Zemplínčania neprehrali od príchodu českého trénera Františka Straku už v šiestom ligovom stretnutí za sebou. Pred posledným ViOnom Zlaté Moravce-Vráble majú v tabuľke už 13-bodový náskok. Trenčanom patrí ôsma priečka.

Najväčšiu príležitosť na skórovanie mal v 16. minúte hosťujúci Artur Gajdoš, ktorý však nepremenil pokutový kop.



o udržanie sa:

MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín 0:0


Rozhodovali: Očenáš – Poláček, Jekke, ŽK: Dzotsenidze, Bednár, van Kessel, Karasjuk (všeci Mich.), 1300 divákov.



Michalovce: Frelih – Dzotsenidze, Bednár (53. Vaško), Volanakis – Magda, Žofčák (68. Karasjuk), Danko (90+4. Marjanovič), Bahi – van Kessel (68. Niarchos), Acosta (68. Šimko), Marcin

Trenčín: Vozinha – Kmeť, Bondarenko (46. Skovajsa), Stojsavljevič (85. Bagin), Kozlovský – Bariš – Djerlek (67. Kupusović), Gajdoš – Gong, Ibrahim (67. Emeka), Uchegbu (53. Sunday).

Futbalisti MFK Skalica zvíťazili v sobotňajšom zápase 4. kola nadstavbovej časti skupiny o udržanie sa v Niké lige nad ViOnom Zlaté Moravce-Vráble 4:1. Zlatomoravčania si výrazne skomplikovali šance na záchranu v najvyššej súťaži, keď na predposledné Michalovce strácajú už 13 bodov. Skaličanom patrí deviata priečka.

Domáci položili základ úspechu v rozmedzí 34. a 39. minúty, keď sa presadili Alex Sobczyk a Róbert Matejov. Do prestávky ešte dokázal znížiť Iuri Tabatadze, no Matej Hrádecký a Adam Morong poistili triumf mužstva zo Záhoria.



MFK Skalica - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 4:1 (2:1)

Góly: 34. Sobczyk, 39. Matejov, 70. Hrádecký, 75. Morong - 45.+1 Tabatadze. Rozhodovali: Kišš – Zemko, Hrmo, ŽK: Morong - Jinjolava, Gono, 683 divákov

Skalica: Junas – Krčík, Hrádecký, Podhorin, Černek – Morong (77. Gaži), M. Nagy, Mášik, Matejov (66. Alves) – Haša – Sobczyk (69. Ranko)

Z. Moravce: Lukáč – Suľa (81. Balić), Dramé, R. Nagy, Jinjolava – Gono – Nonikashvili (81. Brenkus), Mondek – Tabatadze (76. M. Švec), Kuzma (76. Majdan), Mészáros (61. Balaj)

Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica zvíťazili na ihrisku FC Košice 1:0 v sobotňajšom zápase 4. kola nadstavbovej časti skupiny o udržanie sa v Niké ligy. Jediný gól zápasu strelil v 58. minúte obranca Marián Pišoja. Banskobystričania predĺžili sériu bez prehry na štyri zápasy a naďalej sú na čele skupiny o udržanie. Ich náskok na Trenčín sa po remíze AS v Michalovciach (0:0) zvýšil na osem bodov. Hráči Košíc figurujú tri body pred Michalovcami, ktoré sú na pozícii znamenajúcej baráž o udržanie.

V prvom polčase dominovali defenzívy a tímy sa len zriedkavo dostali k nebezpečným ofenzívnym akciám. V 11. minúte sa Rymarenko nedostal k zakončeniu v sľubnej pozícii, keď mu v tom zabránila košická obrana. Po polhodine hry neskóroval na opačnej strane váhajúci Jones a ani Gallovič, ktorý dorážku nasmeroval iba do brankára Trnovského.

Krátko po zmene strán sa domáci viackrát dostali k zakončeniu, ale Faško poslal loptu nad bránku, Gallovičovu strelu hostia zblokovali a Obounet hlavičkoval tesne vedľa. Keď Trnovský pohotovým zákrokom zmaril šancu Fabiša, udreli hostia. Rymarenko v šestnástke prihral na vzdialenejšiu žrď Pišojovi, ktorý po krátkom spracovaní lopty prestrelil Kiru - 0:1. V 70. minúte nevyrovnal Obounet, ktorého tvrdú strelu vyrazil Trnovský a krátko na to neuspel ani Gallovič.


FC Košice - MFK Dukla Banská Bystrica 0:1 (0:0)

Gól: 58. Pišoja. Rozhodovali: Kružliak - Hancko, Štofik, ŽK: Hočko, Kira - Richtárech

Košice: Kira - Fabiš, Kružliak, Gorosito, Innocenti, Davis (79. Petrák) - Hočko (83. Greššák), Faško (83. Sovič), Gallovič (79. Qose) - Jones (44. Obounet), Medved

Banská Bystrica: Trnovský - Mensah, Willweber, Migaľa - Pišoja, Hlinka, Richtárech (90.+3 Guimaraes), Marquinho (74. Považanec) - Veselovský (46. Depetris) - Rymarenko (88. Ľupták), Slebodník (74. Hanes)