Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Torres sa rozlúči s kariérou zápasom proti Villovi a Iniestovi

Na snímke Fernando Torres. Foto: TASR/AP

Torres odštartoval svoju kariéru v Atleticu Madrid.

Tokio 23. júna (TASR) - Bývalý španielsky futbalový reprezentant Fernando Torres odohrá svoj posledný zápas profesionálnej kariéry 23. augusta. Oznámil to na tlačovej konferencii v Tokiu, na ktorej informoval o ukončení kariéry.

"El Niňo" prestúpil v júli roku 2018 k účastníkovi japonskej J-league Sagan Tosu. V záverečnom dueli kariéry by mal nastúpiť proti tímu Vissel Kobe, v ktorého farbách hrajú Torresovi bývalí kolegovia z reprezentácie David Villa a Andres Iniesta. "Rozlúčiť sa zápasom, v ktorom nastúpia moji dobrí priatelia Andres Iniesta a David Villa, je niečo ťažko predstaviteľné, no Japonsko mi to umožnilo. Je to perfektný čas na ukončenie kariéry," uviedol majster sveta z roku 2010 a dvojnásobný európsky šampión (2008, 2012).

Torres odštartoval svoju kariéru v Atleticu Madrid. V roku 2007 prestúpil do Liverpoolu, odkiaľ v roku 2011 odišiel do londýnskej Chelsea. Po nie príliš vydarenom pôsobení v AC Miláno sa v roku 2015 vrátil do Atletica. Vo finále ME 2008 proti Nemecku gólom rozhodol o triumfe Španielov 1:0. Informáciu priniesla agentúra DPA.