Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Zatknutí funkcionári FIFA sa budú brániť vydaniu do USA

Na kombosnímke je šestica vysokých predstaviteľov FIFA, ktorí sú americkými úradmi obvinení z korupcie vo výške niekoľkých miliónov dolárov a ktorých zatkla polícia v stredu 27. mája 2015 v Zürichu. Zľava v smere hodinových ručičiek: viceprezident FIFA a prezident federácie na Kajmanských ostrovoch Jeffrey Webb, člen organizačného výboru FIFA Jose Maria Marin, bývaly člen exekutívy FIFA a prezident CONMEBOL Nicolas Leoz, viceprezident FIFA a bývalý prezident Juhoamerickej futbalovej asociácie Eugenio Figueredo, exviceprezident FIFA a prezident Karibskej futbalovej únie Jack Warner a prezident Kostarickej futbalovej federácie Eduardo Li. Foto: TASR/AP

Všetci siedmi zatknutí funkcionári Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) sú pripravení brániť sa vydaniu do USA.

Zürich 28. mája (TASR) - Všetci siedmi zatknutí funkcionári Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) sú pripravení brániť sa vydaniu do USA.



„Šiesti to avizovali pri vypočúvaní, siedmy stiahol svoj signalizovaný súhlas,“ cituje agentúra dpa vyhlásenie švajčiarskej polície.

Švajčiari teraz vyzvali USA, aby v 40-dňovej lehote požiadali o vydanie. Funkcionárov vyšetruje prokuratúra v New Yorku pre podozrenie z trestného činu brania úplatku a skrytých provízií vo výške viac ako 100 miliónov dolárov.

Pri predbežnom skúmaní dospela švajčiarska strana k názoru, že dôvody na vydanie do USA sú oprávnené.

Vedenie CONCACAF predbežne zbavilo funkcie prezidenta Webba

Vedenie Futbalovej konfederácie Severnej a Strednej Ameriky a karibskej oblasti (CONCACAF) predbežne zbavilo funkcie prezidenta Jeffreyho Webba. „Novým prezidentom sa stal Alfredo Hawit z Hondurasu,“ informuje agentúra dpa. Webb je jedným zo siedmich funkcionárov Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), ktorých v súvislosti s korupčnou aférou zatkla v stredu švajčiarska polícia.