Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Dojímavé divadlo v Ottawe, lúčil sa kapitán Alfredsson

Daniel Alfredsson Foto: TASR/AP

Ottawa so svojim dlhoročným kapitánom podpísala jednodňový kontrakt, aby mohol absolvovať s tímom predzápasové rozkorčuľovanie a zúčastniť sa na slávnostnom buly pred začiatkom stretnutia.

Ottawa 5. decembra (TASR) - Pred štvrtkovým zápasom NHL Ottawa - New York Islanders (1:2) sa fanúšikovia Senators rozlúčili so švédskym hokejistom Danielom Alfredssonom, ktorý v drese Ottawy strávil väčšinu svojej kariéry a vo veku 41 rokov sa rozhodol ju ukončiť.

Alfredsson oficiálne oznámil koniec aktívnej hráčskej činnosti vo štvrtok na obed. Stalo sa tak v Canadian Tire Centre v Ottawe, kde odohral drvivú väčšinu svojej kariéry v NHL. Na tlačovú konferenciu si obliekol dres s obľúbeným číslom 11.

"Začína sa nová kapitola v mojom živote," povedal pre zámorské médiá 41-ročný krídelník. "Asi pred štyrmi rokmi mi telo začalo dávať signály, že všetky tie moje hokejové roky si vyžiadajú daň. Začal ma trápiť chrbát a minulý rok sa to ešte zhoršilo. V lete som tvrdo pracoval na tom, aby som si dal chrbát do poriadku, ale pred tromi týždňami som prišiel na to, že je čas skončiť."

Ottawa so svojim dlhoročným kapitánom podpísala jednodňový kontrakt, aby pred súbojom s Islanders mohol absolvovať s tímom predzápasové rozkorčuľovanie a zúčastniť sa na slávnostnom buly pred začiatkom stretnutia. "Bolo to skvelé, počas celej ceremónie mi behali po tele zimomriavky. Chcem sa poďakovať všetkým v klube, hráčom, trénerom, funkcionárom a najmä fanúšikom za všetky krásne roky, ktoré som v Ottawe prežil. Už teraz viem, že všetci mi budú veľmi chýbať," uviedol Alfredsson.

V drese Senators pôsobil 17 sezón, z toho 13 ako kapitán. Pred začiatkom ročníka 2013/2014 podpísal zmluvu s Detroitom Red Wings. Alfredsson mal ešte v pláne za "červené krídla" odohrať svoju poslednú sezónu, ale zranenie chrbta mu to nedovolilo. V drese Švédska zažil najvýraznejší úspech ziskom zlata na ZOH 2006 v Turíne, na slávny Stanleyho pohár ale nedosiahol.

Alfredsson je historickým lídrom Ottawy v počte zápasov (1178), gólov (426), asistencií (682) i bodov (1108). Spolu má na konte v zámorskej profilige 444 presných zásahov a 1157 bodov.