Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Extraligový výber pre exhibíciu kompletný, Vůjtek ju oznámi v pondelok

Na snímke vľavo tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek a vpravo jeho asisitent Vladimír Országh. Archívne foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Reprezentačný tím sa predstaví v exhibícii bez hráčov z NHL, tréner Vladimír Vůjtek tak bude môcť počítať len s hokejistami z KHL a európskych súťaží.

Bratislava 21. januára (TASR) - Zostava Výberu Tipsport extraligy v exhibičnom zápase s olympijským tímom Slovenska je už kompletná. Prvú pätorku vybrali svojím hlasovaním hokejoví fanúšikovia, ďalšie dve formácie donominoval kouč extraligového výberu Vladimír Országh a zvyšok doplnili hráči z projektu HK Orange 20.

Stretnutie proti hráčom z Tipsport extraligy bude pre nekompletný olympijský výber trénera Vladimíra Vůjteka jedinou previerkou pred ZOH v Soči. Hokejistov z domácej súťaže povedie v prípravnom zápase 3. februára o 19.00 v bratislavskej Slovnaft aréne jeho asistent Vladimír Országh. To, že sa v prvej pätorke objavili až štyri hráči Nitry, Országha neprekvapilo. "Je známe, že Nitra má veľkú fanúšikovskú základňu, takže som sa veľmi nečudoval, že nitrianski fanúšikovia vybrali do otváracej zostavy až štvoricu svojich obľúbencov," citovala oficiálna webstránka SZĽH 36-ročného trénera, ktorý v extralige stojí na striedačke Banskej Bystrice.

Reprezentačný tím sa predstaví v exhibícii bez hráčov z NHL, tréner Vladimír Vůjtek tak bude môcť počítať len s hokejistami z KHL a európskych súťaží. Hlavný kouč oznámi nomináciu na zápas v pondelok 27. januára. Vtedy zároveň zverejní aj mená piatich trénujúcich hráčov, ktorí odcestujú do Soči a pri slovenskej reprezentácii zotrvajú do pondelka 10. februára, keď je v pláne príchod hráčov z NHL.



Nominácia Výberu Tipsport extraligy:

brankári - Ján Lašák* (Trenčín), Tomáš Tomek (Piešťany)

obrancovia - Michal Novák*, Peter König* (obaja Nitra), Patrik Luža (Slovan), Tomáš Rusina, Ivan Ďatelinka (obaja Martin), Jaroslav Obšut (Zvolen), Martin Nemčík (Trenčín), Miroslav Macejko (Košice)

útočníci - Roman Tománek*, Jozef Stümpel* (obaja Nitra), Václav Stupka* (Piešťany), Mário Lunter (B. Bystrica), Marko Daňo (Slovan), Milan Kolena (Martin), Gabriel Spilar (Košice), René Školiak (Skalica), Adam Lapšanský (Poprad), Roman Tomas (Žilina), Radovan Heizer (B. Bystrica), Peter Zuzin (Zvolen)

náhradníci - Marek Šimko (Zvolen), Peter Čerešňák (Trenčín), Juraj Cebák (Košice), Tomáš Sýkora (Poprad), Patrik Lušňák (Piešťany), Ondrej Mikula (Trenčín)

tréneri - Vladimír Országh (tréner), Milan Jančuška (asistent), Juraj Bakoš (generálny manažér)



* - hráčov do prvej pätorky vybrali hlasovaním fanúšikovia