Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Hokej

Fanúšikovia Vůjtekovej partii veria, chýbajú im veľkoplošné obrazovky

Slovenskí fanúšikovia s maskotom hokejových MS v priestore hokejovej Arény Čižovka v Minsku 9. mája 2014 v predvečer prvého vystúpenia slovenskej hokejovej reprezentácie na MS 2014 v hokeji Slovensko - Česko. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Skupinka fanúšikov prišla podporiť Vůjtekovu partiu až z Novej Sedlice, najvýchodnejšie položenej obce Slovenska.

Minsk 9. mája (TASR) - Slovenských hokejistov prišli na MS do Minska hlasivkami podporiť i početné skupiny fanúšikov spod Tatier. Už niekoľko hodín pred úvodným buly s rivalom z Česka sa pred Arénou Čižovka začali kopiť hlúčiky priaznivcov odetých v národných farbách vyzbrojených šálmi či trúbkami. Postupom času sa skupinky zmenili na húfy a pár minút pred zápasom bolo jasné, že Slováci majú nad Čechmi prevahu - teda aspoň medzi fanúšikmi.

Skupinka fanúšikov prišla podporiť Vůjtekovu partiu až z Novej Sedlice, najvýchodnejšie položenej obce Slovenska. "Pricestovali sme autobusom, okrem Čechov máme vstupenky aj v sobotu na Kanadu," prezradili. O víťazovi piatkového duelu nepochybovali: "Vyhráme, tipujem 3:2. Fandíme najmä chalanom zo zámoria - Hrivíkovi, Tatarovi či Pánikovi. Máme mladý kolektív, ťažko povedať, ako sa na šampionáte umiestnime. Hlavné je, že mladí chlapci načerpajú skúsenosti, ktoré neskôr zúročia v budúcnosti."

Mohutné "Slovenskoooo, Slovenskoooo, heja, heja, heja Slovenskooo!" sa ozvalo z päťčlenného tábora fanúšikov z Prešova. "V našom tíme máme pár rodákov. Ja som z Jarovníc a Jaro Janus je náš chlapec z dediny. Niektorí sme zo Sabinova, odkiaľ zasa pochádza Vlado Mihálik," hrdo zvestoval najhlučnejší z veselej skupinky. S Čechmi očakávali náročný súboj s víťaznou pointou. "Naši budú brániť, v závere budú držať stav 2:1 a posledný gól dajú do prázdnej bránky. Strelecky sa určite presadí Miro Šatan a niekto z mladých - Hrivík, Viedenský alebo Réway," predpovedal. Aj im sa pozdáva súčasný, mladíkmi preplnený tím. "Konečne sme sa zbavili starých hráčov, ktorí sa pohybujú na ľade ako na verejnom korčuľovaní. Keď nám bude šťastena priať, tak to môžeme dotiahnuť veľmi ďaleko, minimálne do semifinále."

Ešte optimistickejšie naladený bol párik zo Sniny. Ten prišiel do Minska takisto autobusom v rámci zájazdu: "Verím, že to dotiahneme až do finále. Chlapci majú na to. Dúfam, že nás nesklamú."

Trojčlenná skupinka starších fanúšikov zo Zvolena bola pri predikciách obozretnejšia. "Štvrťfinále by naši mali dať, ďalej to už ale bude lotéria. Rozhodne momentálna forma. Dôležité bude, aby sme bojovali, doslova dreli krv, nie ako na olympiáde...," vyslovil sa "hovorca" skupinky. "Útok sa ukazuje, že by mohol byť dobrý, sú v ňom mladí, cieľavedomí chalani, ktorí by mohli zabrať. Dúfam, že budú jazdiť a 'zoderú zadky'. Trochu obavy mám z obrany, kde hráčom chýbajú skúsenosti z veľkého fóra."



Viacerých fanúšikov sklamalo, že priamo pri aréne chýba veľkoplošná obrazovka, kde by mohli sledovať live prenosy zo zápasov tí, čo nezohnali na ne vstupenky. "Máme lístky na prvých päť stretnutí slovenských hokejistov v skupine, až na duel s Kanadou. Ten sme si chceli pozrieť na veľkej obrazovke, no v okolí štadióna žiadne nie sú. Organizácia je super, ale toto je velikánsky mínus, na žiadnych predošlých majstrovstvách sveta nebolo, aby vo fanzónach chýbali veľkoplošné obrazovky. Možno je to tým, že je len prvý deň. A možno organizátori chcú, aby sme sledovali zápasy v baroch. Každopádne je to veľmi smutné."