Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Gáborík je fit a už naplno trénuje

Marián Gáborík Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Gáborík pre bližšie nešpecifikované zranenie vynechal uplynulé dve stretnutia.

Los Angeles 4. decembra (TASR) - Zdravotný stav slovenského hokejistu Mariána Gáboríka sa trochu zlepšil a v stredu už krídelník Los Angeles Kings naplno trénoval s mužstvom. Podľa zámorských médií však pravdepodobne ešte nenastúpi v noci na piatok v zápase NHL na ľade Arizony.

Gáborík pre bližšie nešpecifikované zranenie vynechal uplynulé dve stretnutia "kráľov". "Je to frustrujúce. Snažím sa zostať pozitívne naladený a chcem vyriešiť problémy čím skôr, aby som mohol opäť hrať," citoval 32-ročného útočníka Orange County Register.

Podľa Gáboríka, ktorý vynechal väčšinu tréningového kempu a osem duelov v októbri, prišlo k zraneniu 25. novembra v tretej tretine súboja s Nashvillom. Trenčiansky odchovanec o deň neskôr nastúpil proti Minnesote, ďalšie dva dni trénoval, no v sobotu už v dueli s Chicagom absentoval v zostave Kings. "Snažil som sa hrať, ale iba sa to zhoršovalo," vysvetlil Gáborík, ktorý v 15 zápasoch sezóny strelil štyri góly a pridal štyri asistencie.

Podľa Jona Rosena z LA Kings Insider by sa slovenský krídelník mohol vrátiť do zostavy v sobotňajšom domácom zápase s Philadelphiou.