Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Považské derby: Trenčín dal do piešťanskej brány 4 góly

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V druhej tretine Trenčín pridal na obrátkach a hlavne sa vyhol zbytočným vylúčeniam.

Trenčín 30. decembra (TASR) - Úvod považského derby priniesol niekoľko zaujímavých šancí. Rapáč našiel neobsadeného Haringa, ten z prvej vystrelil, no Konrád bol na mieste. Trenčania mohli skóre zápasu otvoriť v 3. minúte počas oslabenia. Až traja domáci hokejisti sa rútili na Rybára. Lintner však nespracoval polovysokú prihrávku od Melicháreka. "Havrani" si počas úvodnej časti zápasu zahrali až štyri presilové hry. Domáci však potvrdili, že tlaku súpera dokážu odolávať s prehľadom. Jedinú vážnejšiu situáciu na gólu nepretavil Peško, keď na neho v 14. min zívala odkrytá vrchná časť bránky.

V druhej tretine Trenčín pridal na obrátkach a hlavne sa vyhol zbytočným vylúčeniam. Po niekoľkých sľubných šanciach gól priniesla 28. min. Andersonsovu strelu Šúrek vyrazil pred Šišovského, ten našiel pred prázdnou bránkou Fila, ktorý otvoril skóre zápasu. Odpoveď hostí mohla prísť ešte v tej istej minúte. Haring odrazený puk neusmernil do siete. V 35. min mohol pridať druhý presný zásah zápasu Mikula, jeho tvrdá strela zazvonila o žŕdku. O dve minúty to Dukle už vyšlo. Šišovský si obhodil obrancu a do odkrytej časti bránky upravil na 2:0.

Piešťanci sa mohli do zápasu dostať v úvode tretej tretiny. Holovič v dobrej pozícií netrafil odkrytú bránku. To však bolo zo strany hostí všetko. Trenčania boli naďalej aktívnejší a pridali aj tretí gól. Na začiatku 48. min Lintnerovu strelu od modrej čiary tečoval za Rybárov chrbát Mikula. O chvíľu na to sa v samostatnom nájazde nepresadil Filo. Gólovú bodku pridal necelých šesť minút pred koncom Andersons, keď sa dostal sám medzi kruhmi a obstrelil Rybára.

Hlasy trénerov:

Branislav Jánoš, asistent trénera Trenčína: "Zápas sme začali šťastne najmä vďaka Branislavovi Konrádovi, ktorý chytil tri vyložené gólové šance. V prvej tretine boli hostia lepším tímom, sily sa vyrovnali až v druhej časti a nám sa podarilo streliť aj góly. Hráčom to dodalo sebavedomie a sme radi, že sme ukončili tento rok víťazným zápasom."

Leo Gudas, tréner Piešťan: "Odviedli sme solídny výkon v obrane aj napriek tomu, že sme inkasovali štyri góly. Zápas sa mi páčil. Rozdiel medzi tímami bol len ten, že domáci dokázali využiť šance, ktoré si vybojovali a my nie."


Dukla Trenčín - ŠHK 37 Piešťany 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

Góly: 28. Filo (Šišovský, Andersons), 37. Šišovský (Stantien), 38. Mikula (Lintner, Šťastný), 55. Andersons

Rozhodovali: Štefik, Jonák - Junek, Sčensný,

vylúčení: 5:5,

presilovky: 1:0,

oslabenia: 0:0,

2530 divákov.