Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Hokej

Skalica dlho držala bezgólový stav, ale podľahla Popradu

Na snímke brankár Skalice Patrik Romančík (v strede) počas zápasu 36. kola hokejovej Tipsport Extraligy medzi HK Poprad - HK 36 HANT Skalica v Poprade 30. decembra 2014. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Skaličanov prišlo pod Tatry podporiť množstvo fanúšikov.

Poprad 30. decembra (TASR) - Skaličanov prišlo po dvoch víťazných zápasoch pod Tatry podporiť niekoľko desiatok fanúšikov a dlho držali bezgólový stav. Ten sa zmenil až v 11. minúte počas vylúčenia Školiaka. Suchý strieľanou prihrávkou našiel nabiehajúceho Matisa a Romančík bol bezmocný - 1:0. Gól musel ešte potvrdiť videorozhodca, keďže puk do siete smeroval odrazom od Matisovej korčule. V závere prvej tretiny Poprad hostí zatlačil pred vlastnú bránku. Gólové šance Paločka, Takáča a Matisa ale ostali nevyužité.

Tréner HK 36 HANT Skalica Štefan Mega hodnotí prehratý zápas:


Aj na začiatku prostrednej časti hry domáci trestuhodne zahadzovali šance a keď gólovú poistku nepridal ani navrátilec do popradského dresu Juris Štals, udreli Skaličania. Výstavnou strelou sa prezentoval Štupmf a puk s pomocou konštrukcie brány poslal za chrbát bezmocného Kostúra. V 34. minúte príkladne zabojovala štvrtá formácia "kamzíkov". Dinda v páde posunul puk Gápovi, ktorý už nemal problém skórovať do odkrytej časti bránky - 2:1.

Tréner HK Poprad MIlan Jančuška hodnotí víťazný zápas:


V 44. minúte sa na Romančíka rútil Matis, ale brankár hostí vynikol. Vzápätí na druhej strane predviedol pred bránkou Popradu dôraz Juraj Jurík a bekhendom vyrovnal na 2:2. Obrat Skalice nedopustil Paločko, ktorý sa puku zmocnil v strednom pásme a po sóle vrátil jednogólové vedenie na popradské hokejky. Už o minútu bolo 4:2, presadil sa Tomáš Sýkora. Gólová smršť pokračovala ďalej. S návratom obrancu Suchého z trestnej lavice znížil na 4:3. Päť minút pred koncom zápasu nohou vyrovnal Stloukal, ale rozhodca jeho gól neuznal pre úmysel. Rozuzlenie zápasu prišlo na konci 58. minúty. Najprv T. Sýkora v čistej šanci prestrelil, pri reparáte už ale Romančíka prekonal a v Poprade bolo rozhodnuté - 5:3. Ďalší popradský gól už nepriniesla ani takmer 90-sekundová hra Skalice bez brankára.

Hlasy trénerov:

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Som rád, že sme splnili úlohu favorita. Prevahu sme mali od začiatku zápasu, nielen streleckú ale i na čisté šance. Mohol prísť na naše hokejky väčší pokoj, ak by sme Skalici odskočili. Zápas sme si zdramatizovali až do úplného záveru sami. Bolo to náročné, ale i napriek zraneným oporám sme zápas dokázali zvládnuť. Chcem poďakovať fanúšikom za priazeň a podporu počas celého roka 2014."

Štefan Mega, tréner Skalice: "Prvú tretinu mali domáci pevne v rukách, následne sme zmenili taktiku, čo nám vyšlo a druhú časť hry sme hrali nerozhodne. Potom sme v rýchlom slede inkasovali a gól na 5:3 definitívne rozhodol. Žiaľ, dnes nám to nevyšlo. Chcem sa poďakovať fanúšikom za to, že dnes s nami do Popradu cestovali a za ich celosezónne povzbudzovanie."


HK Poprad - HK 36 Hant Skalica 5:3 (1:0, 1:1, 3:2)

Góly: 11. Matis (Suchý) 34. Gápa (Dinda), 48. Paločko (Takáč), 49. Sýkora (Matis, Paukovček), 58. Sýkora (Paukovček) - 28. Štumpf (Jurík), 45. Jurík (Krejčiřík, Školiak), 53. Nechala (Gründling, Vaškovič).

Rozhodovali: Novák - Bogdaň, Jobbágy,

vylúčení: 2:3,

presilovky: 1:0,

oslabenia: 0:0,

1884 divákov