Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Hokejista Lukáš Jurík sa vracia do Zvolena

Lukáš Jurík Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Kapitán majstrovského tímu z roku 2013 podpísal v pondelok dopoludnia s vedením HKM ročnú zmluvu.

Zvolen 21. júla (TASR) -Skúsený hokejový útočník Lukáš Jurík sa po ročnom pôsobení v rakúskom klube HC Innsbruck vracia do extraligového Zvolena. Kapitán majstrovského tímu z roku 2013 podpísal v pondelok dopoludnia s vedením HKM ročnú zmluvu. Kontrakt s HKM predĺžil o ďalšiu sezónu aj krídelník Michal Chovan. Informoval o tom oficiálny facebookový profil zvolenského klubu.

Tridsaťdvaročný Jurík nazbieral v majstrovskej sezóne 2012/2013 v základnej časti najvyššej slovenskej súťaže 67 bodov (30+37) v 54 zápasoch, v 17 dueloch play off pomohol k zisku titulu siedmimi bodmi (6+1). Následne odišiel do Rakúska, kde v drese Innsbrucku zaznamenal v 54 vystúpeniach 7 gólov a 23 asistencií.

"S funkcionármi HKM sme boli v kontakte prakticky už od mája. Riešil som si zahraničný angažmán, čo bolo pre mňa prvoradé, ale stále som tvrdil, že si tu nezatváram dvere. Možnosti umiestniť sa v zahraničných kluboch nie sú veľké, je to ťažké, pretože pretlak hráčov na trhu je až extrémny. Navyše manželka čaká bábätko, čo v rozhodovaní pre Zvolen zavážilo. Keďže rokovania o mojej novej zmluve prebehli korektne a pomerne rýchlo, som rád, že budem hrať znova za Zvolen. Klub sa chce vrátiť na vyššie pozície, kde určite patrí a tomu sa budem snažiť pomôcť aj ja. Na zvolenský tím sa v novej sezóne dívam aj z toho pohľadu, že s Innsbruckom som mal vlani strašne veľa prehier. Mám hlad po víťazstvách a chcem si napraviť chuť," povedal Jurík pre klubovú webstránku.

Dvadsaťšesťročný Chovan je zvolenským odchovancom, v minulom ročníku bol s 38 bodmi (19+19) tretím najproduktívnejším hráčom mužstva spod Pustého hradu v základnej časti. V troch stretnutiach play off vyšiel bodovo naprázdno.

Šikovného krídelníka "lámal" po sezóne vicemajster z Nitry, hovorilo sa aj o kluboch spoza hraníc, Chovan sa však takmer v hodine dvanástej rozhodol poskytnúť svoje služby aj v sezóne 2014/2015 materskému klubu. "O zotrvaní v HKM tentoraz rozhodla aj rodina, pretože manželka je tehotná a zahraničie sme preto vylúčili. Tvorí sa tu dobré mužstvo, ktoré bude hrať na vrchných priečkach tabuľky s cieľom vynahradiť fanúšikom tú predchádzajúcu sezónu. Všetci budeme veriť, že to bude v klube fungovať tak, ako má a sezóna dopadne dobre," vyznal sa Chovan pre internetovú stránku klubu.