Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Proti Francúzom v bránke opäť Laco

Z tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie počas hokejových MS 2014 11. mája 2014 v Arena Čižovka v Minsku. Na snímke brankári Ján Laco (vľavo) a Július Hudáček. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Hokejisti už pomaly myslia na pondelkový dôležitý súboj.

Minsk 11. mája (TASR) - Slovenskí hokejisti nastúpia v pondelkovom súboji A-skupiny MS v Minsku (o 15.45 SELČ v Aréne Čižovka) proti Francúzsku v bránke opäť s Jánom Lacom. V základnej zostave by sa mal objaviť aj Martin Réway, ktorému zdravotný stav umožnil v nedeľu naplno trénovať so spoluhráčmi. Devätnásťročný mladík by mal vykorčuľovať v treťom útoku s Tomášom Marcinkom a Michelom Miklíkom, po ich boku hral v úvodnom vystúpení s Českom (2:3 pp) a dokončil aj sobotňajší zápas s Kanadou (1:4).

Tréner SR Vladimír Vůjtek takisto plánuje do druhej obrannej dvojice nasadiť Jána Brejčáka, Peter Čerešňák sa pravdepodobne posunie do štvrtej formácie. Pokope zostane zámorské trio Tomáš Tatar, Marek Viedenský, Richard Pánik, ktoré opäť vytvorí druhý slovenský útok.

Slovenskí reprezentanti mali pred nedeľňajším tréningom podľa plánu absolvovať oficiálne spoločné fotografovanie. Hráči sa aj obliekli do súťažných dresov, no po pár minútach ich museli vyzliecť, keďže fotograf Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) na akciu nedorazil.

Hokejisti už pomaly myslia na pondelkový dôležitý súboj. "Francúzsko už nie je žiadnou slabou hokejovou krajinou. Každým rokom sa zlepšuje, väčšina jeho hráčov pôsobí v silných európskych ligách, majú hokejistov z NHL a AHL. Najmä formácia vedená Stéphanom DaCostom je skvelá, Kanade dala dva góly. Ich veľkou devízou je dobré korčuľovanie, s Kanadou hrali rýchly, priamočiary hokej. Bude to náročný súper," tvrdí Vůjtek.

Podľa trénera je výhodou, že konečne jeho tím odohrá duel v skoršom čase a nie až večer ako proti Česku či Kanade. "Budeme si môcť poriadne odpočinúť. Po zápasoch so začiatkom o 20.45 sa vraciame na hotel veľmi neskoro, chodíme spať o druhej či tretej v noci, viacerí hráči nedokážu hneď zaspať a to sa potom ťažko regeneruje."

Ako v nedeľu trénovali Slováci:
modrí: Sloboda, Ďaloga - Šatan, Hrivík, Nagy
bieli: Brejčák, Marinčin - Pánik, Viedenský, Tatar, Haščák

červení:
Valach, Švarný - Miklík, Marcinko, Réway
žltí: Čerešňák, Mihálik - Skokan, Mikúš, Tybor, Šťastný