Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Taliani zdolali Francúzov 2:1

Francúzsky hokejista Laurent Meunier sa teší po góle v zápase s Talianskom Foto: TASR/AP

Do zápasu vstúpili aktívnejšie Francúzi, zo svojho tlaku sa ale do vedenia nedostali.

Minsk 11. mája (TASR) - Talianski hokejisti po obetavom výkone zvíťazili v sobotu v zápase A-skupiny MS v bieloruskom Minsku nad Francúzskom 2:1. Víťazný gól dal v 60. minúte Markus Gander. Hokejisti z krajiny galského kohúta, ktorí senzačne zdolali Kanadu 3:2 po samostatných nájazdoch, budú v pondelok o 15.45 SELČ v poradí tretím súperom Slovenska. Taliani odohrajú svoj tretí duel na šampionáte v utorok o 15.45 s Nórskom.

Do zápasu vstúpili aktívnejšie Francúzi, zo svojho tlaku sa ale do vedenia nedostali. V 6. minúte mal najväčšiu gólovú príležitosť prvej tretiny po Bellemareovej nezištnej prihrávke Stephane de Costa, ale v jasnej šanci pri ľavej žrdi ho skvelým zákrokom vychytal brankár Bellissimo. Asi v polovici úvodnej tretiny začali aktivitu preberať Taliani, ale rovnako bez gólového efektu. V druhej časti hry sa už skóre menilo. Najprv si Meunier nakorčuľoval na kolmicu na modrej čiare, natlačil sa pred bránku a puk poslal Bellissimovi medzi "betóny".

Taliani však odpovedali o dve minúty, keď využili štvrtú presilovú hru v zápase. Okolo 37. minúty mali Francúzi presilovú hru päť na troch, ktorá trvala takmer dve minúty. Taliani to však prežili. V záverečnom dejstve zazvonila talianska žŕdka po strele Amara. Útoky sa aj ďalej striedali zo strany na stranu, ale šťastie sa napokon priklonilo na stranu Talianov. v 60. minúte sa natlačil pred brankára Hueta útočník Tudin, jeho akcia gólom ešte neskončila, ale dorážku poslal do siete Gander.

A-skupina:
Francúzsko - Taliansko 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Góly:
31. Meunier (Desrosiers) - 33. Scandella (Jonhson, di Casmirro), 60. Gander (Tudin, Larkin). Rozhodcovia: Bulanov (Rus.), Sidorenko (Biel.) – Semjonov (Est.), Valach (SR), vylúčení na 2 min.: 3:7, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. 4600 divákov.

Francúzsko: Huet – Manavian, Amar, Auvitu, Besch, Janil, Chakiachvili, Dieude Fauvel – Treille, Meunier, Desrosiers – Fleury, S. da Costa, Bellemare – Rousell, Guttig, T. da Costa – Henderson, Ritz, Raux – Tardif

Taliansko: Bellissimo – Egger, Nicoletti, Hofer, Borgatello, Sullivan, Larkin, Johnson, Trivellato – Borrelli, Ihnacak, Rocco – Scandella, di Casmirro, Kostner – Gander, Felicetti, Tudin – Insam, Ramoser, Fontanive


Hlasy po zápase (zdroj: www.iihfworlds2014.com)
Dave Henderson, tréner Francúzska: "Samozrejme, že sme sklamaní. Nevyužili sme dnes množstvo dobrých príležitostí. Súpera podržal výborným výkonom brankár a jeho hráči hrali so srdcom. My sme nehrali zle, len sme tentoraz nemali v závere šťastie."

Tom Pokel, tréner Talianska:
"Kľúčovým momentom zápasu bol fakt, že sme ubránili presilovku súpera päť na troch. Mali sme skvelého brankára a hráči pred ním podali obetavý výkon, keď neraz obetovali vlastné telo. Je to skvelé, že sme dosiahli víťazstvo, ktoré sa prejaví aj na našom sebavedomí."

Markus Gander, autor víťazného gólu:
"Je to jednoznačne jeden z najdôležitejších gólov, aké som kedy dal. Som šťastný, že sme vyhrali a získali tri body. Tudin urobil vydarený nájazd pred bránku a na moju hokejku sa skrátka odrazil puk. Dokonca som sa ani nepozeral. Len som vystrelil a puk išiel do bránky."