Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Hokej

Haščák po návšteve nemocnice tvrdí, operovať by som sa nenechal

Na snímke slovenský hokejista Marcel Haščák s ošetrenou ranou, ktorú utŕžil v stretnutí s Talianskom počas majstrovstvách sveta v Minsku. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Podozrenie na zlomeninu lícnej kosti sa nepotvrdilo, Haščák je fit a bude môcť nastúpiť na záverečný duel slovenských hokejistov v A-skupine MS v Minsku proti Dánsku.

Minsk 18. mája (TASR) - Útočník Marcel Haščák je po bolestivom zásahu pukom vo víťaznom zápase s Talianskom (4:1) v poriadku a bude môcť nastúpiť na záverečný duel slovenských hokejistov v A-skupine MS v Minsku proti Dánsku (v utorok o 15.45 SELČ). Podozrenie na zlomeninu lícnej kosti sa u hráča nepotvrdilo.

Haščák bol veľkým smoliarom uplynulých dní. Najprv ho skolilo ochorenie dýchacích ciest spojené s vysokými teplotami, pre ktoré vynechal súboj so Švédskom (1:3), potom sa dostal do opatery lekára Jána Grauzela po sobotňajšom krvavom zranení. Po tečovanej strele spoluhráča Richarda Pánika v 32. minúte súboja s Talianskom zostal 27-ročný krídelník najprv ležať na ľade, po chvíle sa držiac ranu na tvári pomaly presunul do kabíny. Šikovné ruky chirurga "ozdobili" hráčovi tvár štyrmi stehmi a potom už nasledovala cesta do nemocnice na röntgenové vyšetrenie pre podozrenie na zlomenú lícnu kosť. Výsledok však bol potešiteľný - Haščák nemá žiadnu zlomeninu a je až na bolestivé miesto úplne fit.

"Vďaka bohu to nie je zlomené ani prasknuté. Plexisklo absorbovalo náraz, trochu sa mi zarylo do líca. Našťastie, puk ma trafil pod oko. Mal som veľké šťastie," priznal Marcel Haščák, ktorý bude podľa vlastných slov pripravený nastúpiť na duel s Dánskom. "Chcel som dohrať aj zápas s Talianskom, ale lekár sa bál o môj zdravotný stav a na ľad ma už nepustil. V nemocnici to bol menší 'komunizmus', ale všetci boli ku mne príjemní. Na CT-čko som dlho nečakal. Vedeli, že som hokejista, tak sa o mňa lepšie starali. Čo sa týka vybavenia, slovenské nemocnice sú oproti bieloruským krajšie. Keby som to mal zlomené, určite by som sa tu nenechal operovať. Chceli mi zobrať moč a krv, či som náhodou nepil alkohol, plánovali mi röntgenovať hrudník, pichnúť protitetanovku a spraviť ďalšie zbytočné vyšetrenia. To som si nenechal a podpísal som reverz, aby ma pustili preč," prezradil.

V poriadku je aj obranca Marek Ďaloga, ktorý sa po tvrdom náraze v úvodnej minúte poslednej tretiny súboja s Talianskom dvíhal z ľadu len veľmi ťažko. Zápas napokon dohral bez viditeľných ťažkostí.


Na snímke zranený slovenský hokejista Marcel Haščák odchádza z ľadu po strelení pukom v zápase Slovensko - Taliansko na hokejových majstrovstvách sveta 17. mája 2014 v hale Arena Čižovka v Minsku.
Foto: TASR/Pavel Neubauer


Na snímke v popredí zranený slovenský hokejista Marcel Haščák po strelení pukom v zápase Slovensko - Taliansko na hokejových majstrovstvách sveta 17. mája 2014 v hale Arena Čižovka v Minsku.
Foto: TASR/Pavel Neubauer