Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Hokejisti SR 20 odštartujú budúce MS duelom proti Kazachstanu

Na archívnej snímke slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov s trénerom Ernestom Bokrošom. Foto: TASR – Martin Palkovič

Zápas je na programe 27. decembra 2019 o 15.00 h vo Werk Aréne v Třinci.

Ostrava/Třinec 26. marca (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov odštartujú svoje účinkovanie na juniorských MS v Ostrave a Třinci zápasom s Kazachstanom. Duel je na programe 27. decembra 2019 o 15.00 h vo Werk Aréne v Třinci.

Organizátori MS do 20 rokov zverejnili v utorok kompletný rozpis šampionátu. Mladí Slováci sa predstavia v základnej A-skupine. V nej by mohli mať prakticky domáce prostredie, keďže všetky štyri stretnutia odohrajú v Třinci, vzdialenom približne 15 km od hraníc so Slovenskom. Po úvodnom súboji s Kazachstanom sa následne stretnú v skupine s obhajcom titulu Fínskom, Švajčiarskom a Švédskom.

Domáca česká reprezentácia otvorí celý turnaj vo štvrtok 26. decembra prestížnym duelom s Ruskom. V B-skupine narazí ešte na Nemecko, USA a Kanadu. Hrací systém sa oproti predošlým rokom nezmenil, z oboch skupín postúpia do štvrťfinále prvé štyri tímy, pričom si v ňom zahrajú krížovým spôsobom. Záverečné boje o medaily sa už kompletne odohrajú v ostravskej Ostravar Aréne, domovskom stánku extraligových Vítkovíc. Finále je na programe v nedeľu 5. januára.

Program SR v A-skupine MS "20"
(všetky zápasy v Třinci):

piatok 27. decembra
15.00 SR – Kazachstan

sobota 28. decembra
15.00 Fínsko – SR

pondelok 30. decembra
19.00 SR – Švajčiarsko

utorok 31. decembra
15.00 Švédsko – SR