Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Petružálek opustil Jekaterinburg,po smrti priateľky chce byť s rodinou

Jakub Petružálek, archíva snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Dvadsaťdeväťročnému útočníkovi pred desiatimi dňami tragicky zahynula priateľka a už minulý utorok sa vrátil späť do rodnej krajiny.

Jekaterinburg 19. novembra (TASR) - Český hokejový reprezentant Jakub Petružálek sa dohodol so svojím klubom Avtomobilist Jekaterinburg na predčasnom ukončení angažmánu. Dvadsaťdeväťročnému útočníkovi pred desiatimi dňami tragicky zahynula priateľka a už minulý utorok sa vrátil späť do rodnej krajiny. Teraz jeho doterajší zamestnávateľ v KHL oznámil, že hráčovi vyhovel a umožnil mu rozviazať zmluvu.

"Jakub je na tom psychicky veľmi zle, musí byť v blízkosti rodiny a priateľov," povedal pre ruské médiá generálny manažér Avtomobilistu Leonid Vaisfeld. Petružálek prišiel do Jekaterinburgu pred začiatkom sezóny a v 23 zápasoch strelil štyri góly a pridal 12 asistencií. "Jakub na Rusko nezanevrel, neuteká z KHL. Ale jeho myšlienky sú momentálne u rodiny a chce byť so svojimi najbližšími. Požiadal preto vedenie klubu o rozviazanie zmluvy a následne prišlo k dohode," uviedol pre server hokej.cz Petružálkov zástupca Michal Leimberger. Podľa neho bude bronzový medailista z MS 2012 v kariére pokračovať, momentálne však nemá na hokej pomyslenie. "Po tej tragédii je to všetko stále veľmi čerstvé. Akonáhle ale nastane správny čas, rozhodne sa, čo ďalej," dodal Leimberger.